Bulgaristan’ın Razgrad Valisi Günay Hüsmen ve beraberindeki heyet, Edirne Valisi Günay Özdemir’i ziyaret ederek ikili ilişkilerin geliştirilmesi konusunda görüş alışverişinde bulundular.
Bulgaristan’ın Razgrad Valisi Günay Hüsmen, Razgrad Müftüsü Mehmet Ala, Özel Kalem Müdürü Mihail Paraşkevov Todorov, Edirne Bulgaristan Başkonsolosu Vassil Valchev ile birlikte Edirne’ye gelerek Vali Günay Özdemir’i makamında ziyaret etti. Valilik Şeref Defterini imzalayan Razgrad Valisi Günay Hüsmen, Razgrad ile Edirne arasında ikili ilişkilerin bu görüşmelerle daha da ileriye gideceğine inandıklarını ve Başbakan Boyko Borisov’un bu işbirliğine önem verdiğini söyledi.
Edirne Valisi Günay Özdemir de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “Geçtiğimiz aylarda Razgrad kentine bir heyetle ziyarette bulunmuş; eğitim, kültür ve turizm alanlarında anlaşmalar imzalamıştık. Balkanlardaki önemli Osmanlı eserlerinden biri olan ve yapımına 1535 yılında Pargalı İbrahim Paşa’nın talimatıyla başlanan, 1616’da Mahmut Paşa zamanında tamamlanan İbrahim Paşa Camisi’nin restorasyonu konusunda fikir alışverişinde bulunduk” dedi.
 Ziyarette; Edirne ile Razgrad arasında eğitim takas programları, kültür kurumları arasında işbirliği, turizm ve ekonominin gelişmesi için yapılacak çalışmalar görüşülürken, Vakıflar Bölge Müdürü Osman Güneren, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, İl Müftüsü Emrullah Üzüm de hazır bulundu.
Edirne Valiliği
Reklamlar