Cumhurbaşkanı Rumen Radev, Cumhurbaşkanı Janos Ader’in daveti üzerine Macaristan’a resmi ziyarette bulunuyor.

Rumen Radev, Budapeşte’de Macaristan’daki Bulgar topluluğu temsilcileriyle yaptığı görüşmede, “100 yılı aşkın bir süredir Macaristan’daki her nesilden Bulgarların bu dost ülkede küçük bir Bulgaristan inşa etmektedirler” diye kaydetti.

Radev’in ifadesine göre Macaristan’daki Bulgarlar, sadece kimliklerini korumakla kalmayıp aynı zamanda ülkenin sosyal ve politik yaşamına aktif olarak katılıyor ve onlar, Bulgaristan ile Macaristan halkları arasındaki canlı bir bağlantıdır.

Devlet Başkanı ayrıca Bulgar topluluğunun Bulgar ve Macar makamlarından koşulsuz destek alan ve iki ülke arasındaki dostça ilişkilerin sembolü haline gelen 19 Ekim’in Bulgaristan-Macaristan Dostluk Günü olarak ilan edilmesi inisiyatifini memnuniyetle karşıladı.

Radev, ayrıca Macaristan’ın aktif politikası ve ülkedeki Bulgar toplumunun dilini, ulusal kimliğini ve tarihi hafızasını korumaya verdiği desteğinden dolayı minnettarlığını ifade etti.

Radev,”Bulgar ruhunu ve kültürünü koruyan ve Bulgaristan’ın itibarını artıran Bulgar özyönetimi ve Macaristan’daki Bulgarlar Derneği’ne şükranlarımı sunuyorum” dedi.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar