Devlet Başkanı Rumen Radev bir parti oluşturma olasılığını dışlamadı. Radev, konferans verdiği Ulusal ve Dünya Ekonomisi Üniversitesi’nde (UNSS) konuyla ilgili öğrencinin sorusu üzerine kısa bir yorum yaptı.

Soru, sosyolojik araştırma sonuçlarına göre Cumhurbaşkanı’nın en yüksek reytinge ve güven düzeyine sahip siyasetçi olmasından dolayı kendisini öven bir öğrenci tarafından yöneltildi. Öğrenci, sahip olduğu bu yüksek reyting ve güven düzeyinden dolayı Radev’e kendi politik projesini oluşturmayı planlayıp planlamadığını sordu.

Radev, “Cumhurbaşkanı, tüm Bulgaristan halkının Devlet Başkanıdır” dedi, fakat böyle bir yeni siyasi proje oluşturmanın gerekli olduğunu düşünürlerse Bulgaristan vatandaşlarına kızmayacağını sözlerine ekledi.

Eğer hatırlatacak olursak, Gallup International’ın Siyasi ve Ekonomik Endeks araştırmasının sonuçlarına göre Bulgarların siyasetçilere yönelik eleştirisel tutumlarından istisna tuttukları tek siyasetçi Cumhurbaşkanı Radev’dir. Mart ayında açıklanan verilere göre Cumhurbaşkanı Radev’e güvenen toplumun kesimi, yetişkin vatandaşların yüzde 59’unu oluşturuyor.

UNSS’de gerçekleştirilen Gençlik Ekonomik Forumu kapsamında öğrencilere konferans veren Radev, yolsuzluğu, verimsiz yönetim sistemini, yargının çalışmalarını, demografik kriz stratejilerini, eğitim ve sosyal faaliyetleri eleştirerek, çok çeşitli iç politik konulara değindi. Devlet bütçesinin toplumsal huzursuzluğu ve protestoları bastırmak için kullanıldığını ileri süren Devlet Başkanı, eleştirisinde Bulgaristan’daki skandal özelleştirmeye ve tarımın yok edilmesine de temas etti. Radev, “Gri ekonomi reel ekonomiyi engelliyor. Sosyal damping yoluyla yatırım çekiyoruz” diye ifade etti.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar