bulgar-bakan-ise-elektrikli-araciyla-geldi-8315229_x_o

Başbakan Yardımcısı ve Sosyal Politika Bakanı İvaylo Kalfin istifa etti. Başbakan Boyko Borisov’un da istifayı kabul ettiği açıklandı. Başbakanlık Basın Merkezsinden yapılan açıklamada Borisov’un Kalfin ile görüşerek ikilinin birlikte çalışmalardan dolayı karşılıklı minnet duyguları ile ayrıldığı kaydedildi. Kalfin yaptığı açıklamada, ABV partisinin kararı nedeniyle görevinden ayrıldığını söyledi. Kalfin, ‘Son 1,5 yılda Bulgaristan’da daha yüksek gelir, daha fazla istihdam ve sosyal sistemde daha fazla adalet olması için çalıştım ve gelinen noktadan memnunum.’ ifadelerini kullandı.

ABV genel başkan yardımıcısı Rumen Petkov, partinin pazar günü yapılacak kongrede hükümetten çıkıp çıkmayacağını oylayacağını açıkladı. Petkov bu kararın ardındaki gerekçeleri de şu şekilde aktardı: ‘Seçim Yasasının değiştirilmesindeki tutum. 200 madde iki gecede kabul edildi. Bunlar toplum için çok önemli ve hassas maddeler. İki gecede kabul edilmesi normal değil. Siyaset yapma yöntemini kabul etmiyoruz.’

ABV partisi lideri Georgi Pırvanov, Başbakan Borisov’dan hükümette ciddi değişiklik yapması tavsiyesinde bulundu. Pırvanov, sadece hükümet yönetiminde diyalog eksikliğinin değil iktidar potansiyelinin de yok olduğunu savundu. ABV partisi daha önce de, adalet ve sağlık alanlarındaki reformların eksikliğinden dolayı hükümetten çıkacağını açıklamıştı.

Plevneliev: ABV’nin çekilme kararının ardında derin bir strateji yatıyor

ABV partisinin hükümetten çıkma niyetini ve İvaylo Kalfinin istifasını değerlendiren Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev, ABV partisinin hükümetten çekilme kararının ardında derin bir stratejinin yattığını söyledi. Siyasette sponten ve olağandışı şeylerin olmadığını vurgulayan Plevneliev, gerekmesi halinde üçüncü olarak geçici hükümeti kurabileceğini, ancak üçüncü geçici hükümet kurulmasına ve erken genel seçimlere gidilmesine gerek kalmamasını ümit ettiğini aktardı.

Reklamlar