Çernooçene’nin Lyaskovo (Pındıcak) köyünde bugün Bulgaristan’ın milli marşı eşliğinde Nikola Vaptsarov İlköğretim Okulu öğrencileri ve yeni açılan anaokula gidecek çocukların sunduğu programla okulda yeni eğitim öğretim yılı başladı.
pindicak-lyaskoco-cernoocene-anaokul-acilisi
Eski yarım gün kreş okuluna ekli olarak yeniden yapılandırılmış yeni çalışma salonları, yatak odaları, mutfak ve sınıflar, oyun odasından ibaret yeni bir konut inşa edilmiştir.

Yatak odaları ve mutfak için yeni donanım sağlanmıştır, dış cephe ve odalar sıcak renklerle boyanmıştır.
Çernooçene Belediye Başkanı Aydın Osman, yeni anaokul binasını hizmete açtı. Başkan, Belediye yönetiminin onlarca velinin isteği doğrultusunda bu anaokulunu açtığını ve bununla köy halkına karşı üstlendikleri sorumluluğu yerine getirdiklerini söyledi. Aydın Osman, anaokulun tamamen belediyenin kendi bütçesinden sağlanan mali kaynaklarla ticaret amacıyla inşa edildiğini söyledi.

Tam gün anaokulu 5 yaşında olan çocukların zorunlu olarak okul öncesi eğitim programının uygulanması üzere kuruldu. Program anaokulda Lyaskovo köyünden 22 çocuğun oluşturduğu öğrenci grubuyla uygulamaya girdi.
Anaokulun açılış töreninde Çernooçene Meclis Başkanı Bedriye Gaziömer, bölgeden köy muhtarları, Yerel Meclis üyeleri, veliler ve köy sakinleri hazır bulundular.

Bugün Çernooçene Belediyesi’nde 730’u aşkın öğrenci okula başladı. En heyecanlı okula ilk defa adım atan 71 minik öğrenci oldu.

Çernooçene Belediyesi sınırları içinde Çernooçene’de 1 lise, Paniçkovo, Lyaskovo, Komuniga, Gabrovo ve Jitnitsa köylerinde olmak üzere 5 ilköğretim okulu, 8 tam gün anaokulu ve 1 yarım gün kreşi faaliyet sürdürecekler.

Belediye, öğrencilere organizeli olarak ucuz fiyatta yemek sunulması, öğrenci ve öğretmenlerin ücretsiz taşınması, birleşmiş sınıflar ve öğrenci sayısı yetersiz sınıflara ek ödenekler verilmesi gibi hizmetlere devam ediyor.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar