Üç aylık bir tatilin ardından 2013/2014 eğitim öğretim yılı bugün başladı. Kırcaali ilinde bugün 79 okulda toplam 1 287 birinci sınıf öğrencisi okul kapısından içeri ilk defa girdi. İlk verilere göre tüm ilde toplam 15 603 öğrenci ders başı yaptı. Krumovgrad, Cebel ve Fotinovo köyünde bulunan üç okulda onarım çalışmalarının sürdüğü, fakat eğitim sürecinin normal akışı için gereken önlemlerin alındığı belli oldu. Kırcaali Valisi Biser Nikolov’un bugün Kırcaali Otets Paisiy Lisesi ve Kirkovo’nun Benkovski (Killi) Nikola Vaptsarov Lisesi’nde düzenlenen yeni eğitim öğretim yılının açılış törenlerinde hazır bulunduğu açıklandı.kircaalide-1287-minik-okula-basladiKırcaali Belediye Başkanı Hasan Azis bugün resmi konuk olarak Kırcaali Yordan Yovkov Lisesi’nin ders yılının açılış töreninde yer aldı. Burada Kırcaali Valiliği’ni temsilen kültür uzmanı Vildan Sefer, Bölge Eğitim Müfettişliği’ni ise kıdemli uzman Tsvetanka Granitska da konuklar arasındaydılar.

Tören için bahçede toplanan kalabalık arasında bu ders yılında ilk defa okul kapısından içeri giren 71 birinci sınıf öğrencisi en heyecanlıydılar. Velileriyle birlikte olan minikler öğretmenleri için hazırladıkları büyük demet çiçeklerle ilk okul zilinin vurmasını sabırsızlıkla beklediler.

Lisede bu eğitim öğretim yılında toplam 640 öğrenci okuyacak, onlardan 58’i mezun olacak.
Okul öncesi dönemde hazırlık yapılan öğrenci grubuna 20 çocuk katılıyor.

Belediye Başkanı Hasan Azis törende yaptığı selamlama konuşmasında, “Bugün Bulgaristan’daki okullar için en heyecanlı gündür. Hepimizin günün getirdiği zorluklarla baş edeceğimize inanıyorum, çünkü okulun koruma ve zenginleştirmekle yükümlü olduğu bilgi dayanağımız olacak” dedi. Başkan, öğrenci, öğretmen ve velilere seslenerek karşılıklı faydalı çalışmalar yapılacağına kanaat getirdi. Sayın Azis, “Çabalarınızın size başarılar kazandırmasını ve atlattığınız zorlukların ödüllendirilmesini diliyorum. Avrupa yolunda ilerleyeceğimize inanarak ve okula karşı sönmeyen bir sevgiyle bilgi ve ilerleme ufuklarına doğru yürüyün. Yeni eğitim öğretim yılınız kutlu olsun, yolunuz açık olsun!” diye konuştu. Belediye Başkanı öğrencilere yeni ders yılında bitip tükenmez bir enerji ve üstün başarılar diledi.

Lise müdürü Neli Küprücieva öğrenci ve velileri yeni ders yılının açılışından dolayı tebrik ederek üstün başarılar diledi. Müdür, “Artık 56.kez okulda yeni eğitim öğretim yılının açılış töreni yapılıyor. Kırcaali ilinde bu ders yılında 150 öğrenci daha az olmasına rağmen biz geçen yıla bakış daha dolu birinci sınıflarımız olduğu için gurur duymaktayız” dedi.

Küprücieva, öğretmenlere övgü yağdırarak üstün profesyonelliği sayesinde öğrencilere bilgi ve birikimlerini aktararak okulun ikinci evleri olmasını sağladıkları için teşekkür etti. Bunun böyle olduğunun bu ders yılında okula ilginin artmasının da işaret ettiğini kaydetti.

Daha sonra Kırcaali Valisi Biser Nikolov’un tebrik mesajını Vildan Sefer, Kırcaali Eğitim Müdürü Grozdan Kolev’in mesajını ise Granitska okudu.

Bir grup öğrenci şiirsel müzik program sunarak okul adına törende bulunan herkesi selamladı. Birinci sınıf öğrencileri de ifadeli okudukları şiirlerle programı renklendirdiler.

İlk okul zilinin çalmasıyla lise müdürünün eski gelenek üzere yere su serpmesiyle öğrenciler okula davet edildiler. İlk önce birinci sınıf öğrencileri, ardından diğer öğrenciler de çiçeklerle süslenmiş ala notu 6 şeklinde sembolik bir kapı çerçevesinden teker teker geçerek ders başı yapmak üzere okula girdiler.

Onları odalarında masaları üzerinde hazırlanan yeni ders kitapları ve öğretmenleri bekliyorlardı. Birinci sınıfların sıralarında ise diğer ders kitaplarıyla beraber artık gelenek haline gelen Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Azis’in imzalı masal kitabı vardı.

Yordan Yovkov Lisesi, merkezi okulların modernleştirilmesine ilişkin bir proje kapsamında tamamen yenilendi ve artık sınıf odaları modern teknik donanıma sahip.
Resmiye Mümin – Kırcaali Haber

Reklamlar