osman-onal-ortaokulu-proje-ekibi-bulgaristandan-donduAvrupa Birliği Hayat Boyu Öğrenme Programı Comenius projesi kapsamında gerçekleştirilen “European Fruit Museum” (Avrupa Meyve Müzesi) projesinin üçüncü çalışma ziyareti Bulgaristan’a yapan öğrenciler, Korkuteli’ne döndüler.

Avrupa Birliği Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı, Ulusal Ajans tarafından desteklenen “Avrupa Meyve Müzesi” projesinin 3. çalışma toplantısı Bulgaristan’ın Vidin kentinde yapıldı. Saint Kliment Ohridski Okulu’nda düzenlenen toplantıda projenin yıl sonu etkinliği olan meyve tiyatroları sergilendi. Korkutelili öğrenciler, farklı okulları tanıma olanağı bulurken, turistik ve kültürel gezilerle de ülkeyi tanıdılar. Geziye Türkiye dışında Polonya, Bulgaristan, Romanya ve Kuzey İrlanda’dan ortak okulların katıldığını belirten Okul Müdürü Fatih Tıraş, Bulgaristan’da edindikleri gözlem ve deneyimleri okullarındaki diğer öğretmen ve öğrencilerle paylaşacaklarını söyledi.

Tıraş, “Sağlıklı meyve tüketiminin yeni nesillere eğlenceli aktivitelerle anlatılması ve obezitenin engellenmesini konu alan proje çalışmalarını, Eylül ayından itibaren gerçekleştirmekteyiz. Kasım ayında diğer ortaklarımızı ilçemizde misafir etmiştik. 2014 yılı Haziran ayına kadar sürecek olan proje kapsamında toplam 10 öğretmen ve 14 öğrenci hareketliliği sağlanıyor. Proje, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi tarafından 23 000 Euro hibe ile destekleniyor. Yunanistan, Bulgaristan’ın ardında Projenin 4’üncü çalışma toplantısı Ekim ayında Romanya’da yapılacaktır” dedi.

Reklamlar