recep-tayyip-erdogan-lutfi-mestanGeçtiğimiz günlerde Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi (HÖH) Genel Başkanı Lütfi Mestan’ın basın aracılığıyla Türkiye Başbakan’ı Recep Tayyip Erdoğan’a yaptığı ‘pürüzleri aşalım’ mesajı Ankara’da kabul görmedi.  
Mestan daha önce Haskovo’ya gerçekleştiridiği seçim ziyaretinde “Türkiye’deki siyasi irade ile partimiz arasındaki soğukluğu diyalogla aşabiliriz. Milletimizin geleceği için, bölünmeye engel olalım, yeni bir sayfa açalım. Biz buna hazırız” demiş ve Ankara’ya çağrıda bulunmuştu.
Mestan, Ankara’ya da seslenerek; “Ben çok açık bir çağrıda bulunuyorum. Bulgaristan’da toplumumuzun siyasi bölünmesine yol vermeyelim. Tarih bizleri affetmez. Belki HÖH ile Türkiye’deki siyasi güçler arasında bir soğukluk havası yaratılmış olabilir kamuoyunda. Belki de sürekli siyasi diyalog olmamasının borcunu ödemekteyiz. Ama bizler parti olarak, yeni yönetim olarak, elimizi uzatmış durumdayız. Bizler diyalog için hazırız. Türkiye’deki tüm siyasi güçlere çağrım şudur; Ne olur geçmişteki olumsuzlukları partimizin yeni yönetimine yükletmeyelim. Yepyeni, bembeyaz bir sayfa açalım. Bu sayfayı da milletimizin adına birlikte yazalım. Çünkü Yunanistan’da, Kosova’da, Makedonya’da siyasi bölünmeler bizimde başımıza gelirse milletimiz rahatsız olur, gücümüzü kaybederiz ve başarılı olmamız hayal olur”diye konuşmuştu.

 

Ajansbg

Reklamlar