Çernooçene (Yenipazar) ilçesinin Srednevo (Orta Mahalle) köyünden Zekiye Şakir nine dün 100 yaşını doldurdu.

Çernooçene Belediye Başkanı Aydın Osman ve Belediye Başkan Yardımcısı Selami Mustafa, asırlık nineyi evinde ziyaret ederek doğum gününü tebrik ettiler. Onlar, kendisine en içten sağlık, uzun ömür ve huzurlu bir yaşam temenni ederek, asırlık nineyi hediyelerle sevindirdiler.

Çernooçene Belediye Başkanı Aydın Osman,” Bu özel gününde senin misafirin olmak beni onurlandırdı. Allah sana sağlık, dinçlik, güçlük versin ve gelecek yıl yine doğum gününde bir araya gelelim” diye temenni etti.

Zekiye nine, Paniçkovo (Çanakçı) köyünde dünyaya geldi. Genç yaşta Srednevo köyünden Ahmet ağabeye aşık oldu ve ikisi evlendiler. İkisi, üç çocuk sahibi oldular.

Üç yaşında yetim kalan Zekiye nine, hayatı boyunca tarım işlerinde çalıştı, ev işlerini yaptı ve çocuklarına baktı. Şimdi üç çocuk ve beş torun sahibidir.

Şimdi ona en çok gelini Embiye Sali bakıyor. Zekiye nine,” Bana küçük bir çocuk gibi bakıyor ve çok memnunum. Allah ona benim gibi sağlık ve uzun ömür versin” dedi. Asırlık nine, uyanık bir kadın ve hafızası çok güçlü biriydi. Zekiye nine Belediye Başkanı’na,” Dedem, Paniçkovo köyü yakınındaki o zamanki sınır bölüğü komutanıydı. Geçen asrın 30’lu yıllarında Srednevo’ya geldiğimde insanlar köyden göç ediyorlardı. O zaman belediye binası hala yoktu” diye anlattı.

Ziyaretten dolayı heyecanlanan asırlık nine, devlet yöneticilerinin iyi birileri olmasını ve sorumlu hareket etmelerini diledi.

Zekiye nine,” Zor, ancak huzurlu bir hayatım oldu. Şimdi o zamanlardan geriye kalan sadece ben ve evimizin bahçesindeki dut ağacıdır” diye ifade etti.

Asırlık nine, hiç bir ağrısı olmadığından ve hayatı boyunca sadece bir kez 10 gün hastanede yattığından dolayı övündü.
Atalarının da uzun ömürlü olduklarını belirten oğlu İskender, annesinin yüz yıl yaşayan sülalede üçüncü kişi olduğunu söyledi.

Zekiye ninenin 100. yaş gününü kutlamak için büyük ailenin bir kısmı bir araya toplandı. Srednevo köyü sakininin 100. doğum gününü, köy muhtarı Nebibe İbryam, komşuları ve tanıdıkları da kutladılar.

Zekiye nine, misafirlerini 8 kıtadan oluşan bir türkü söyleyerek sevindirdi. Türkünün hiç bir mısrasın yanlış okumadı. Türkü, Rodoplar’da yaşayan halkı köylere baskın yapan yağmacılara ve eşkıyalara karşı koruyan çok yakışıklı bir genç olan Ahmet’i anlatıyor.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar