Merkezi Bursa’da olan özel televizyon kanalı Olay TV’den bir ekip, Balkan Türklerinin hayatına ilişkin bir belgesel çekiyor. Film, Balkanlar’da Bursa İzleri programı dahilinde yayınlanacak. Salı ve Çarşamba günü yapımcı ve kameraman Sezgin Eren, sunucu Ferat Çalışkan ve program yöneticisi Basri Şener, Ardino bölgesi, Mleçino ve Bogatino köylerinde çekim yaptılar. Olay TV ekibi, Belediye Başkanı Resmi Murat ile de bir söyleşi gerçekleştirdi. Ardino için yapılan film röportajında Doğu Rodoplar’da en güzel yerlerden olan Şeytan Köprüsü, Belite Brezi Turistik Kompleksi ve Bogatino köyü yakınındaki eşi benzeri olmayan Ercan Çeşmesi’nden görüntüler izlenecek.

Yapımcı Sezgin Eren, “Balkan Türkleri ile Türkiye’deki göçmenler arasında kültürel, sosyal ve tarihi bağları güçlendirmek ve gelecek nesillere aktarmayı arzu ediyoruz. Balkan Türklerinin hayatı, yaşayış tarzı ve günlük sorunlarını yansıtmak istiyoruz. Olay TV izleyicilerini Balkan topraklarında korunan Osmanlı anıtlarıyla tanıştırmayı amaçlıyoruz” diye vurguladı.

Sayın Eren, film projesine Kırcaali ilinde başlanıldığını belirtti. Televizyon kameraları Madan ve Plovdiv şehirlerinden de görüntüler alacak. Önümüzdeki haftanın başında Türk televizyon kanalının ekibi, Kuzey Bulgaristan’da çekimlere devam edecek. Yunanistan, Kosova, Makedonya, Bosna- Hersek’te de filmler çekilmesi planlanıyor.

Film mayısın ortalarında yayınlanacak.

 

KH – Güner ŞÜKRÜ

Reklamlar