Forumda konuşan Ekonomi Bakanı Emil Karanikolov, “Bulgar şirketlerinin yararlanabileceği yaklaşık 400 milyon leva tutarında finansman desteği sağlanacak İnovasyon ve Rekabetçilik Operasyonel Programı kapsamında teklif çağrısı açacağız” diye bildirdi. Forum kapsamında “Sanayi Bölgeleri” adlı ulusal şirketle Lofça Valiliği arasında İşbirliği Memorandumu imzalandı. Belge Sanayi Bölgeleri Şirketi İcra Müdürü Antoaneta Bares ve Lofça Valisi Georgi Terziysi tarafından imzalandı.

Bakan Karanikolov, memorandumla ülke genelinde sanayi bölgeleri oluşturulmasıyla hükümetin bölgelerde dengesizliklerin üstesinden gelme politikasını sürdürdüğünü belirtti. Memoranduma göre Lofça Valiliği ve Ulusal Sanayi Bölgeleri Şirketi, yatırımcıları çekmek ve belli bir ilgi gösterildiğinde şehirde sanayi bölgesi oluşturulması için birlikte çalışacaktır.

Yerel işletmelerin temsilcileri ile yapılan toplantıda idari yük ile ilgili konular ve nitelikli personel eksikliği tartışıldı. Bakan Karanikolov, geçtiğimiz yıl boyunca hükümetin çabalarının iş dünyasına yönelik düzenleyici rejimleri azaltmanın yanı sıra makroekonomik ve finansal istikrarın korunmasına yönelik olduğunu bildirdi.

Bakan, personel sıkıntısı konusunda hem kısa, hem de uzun vadeli planlamaya yönelik son derece aktif bir şekilde çalışıldığını vurguladı. Hükümetin üzerinde çalıştığı kısa vadeli önlemler olarak iş vizesi verilmesinde ve yurtdışından getirilecek yüksek kalifiye uzmanlara vatandaşlık hakkı verilmesinde rejimlerin kolaylaştırılacağını belirtti.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar