Başbakan Boyko Borisov ve Avrupa Komisyonu’nun İç pazar, Sanayi, Girişimcilik ve KOBİ’lerden Sorumlu Komiseri Elzbieta Bienkowska ile bir araya geldi. Borisov ve Bienkowska, tek pazarın güçlendirilmesini, dijital altyapıyı ve Avrupa ekonomisinin yenilik potansiyelini tartıştı.

Sofya’da gerçekleşen görüşmede bu sürecin üye devletlerin rekabet gücünü arttırmak ve iş ortamını iyileştirmek için önemli olduğu vurgulandı. Bulgaristan’ın AB Konseyi Dönem Başkanlığının ekonomi alanındaki açık dosyalar üzerinde ilerleme kaydedilmesi için aktif çalışmalar yürüttüğü kaydedildi.

Bienkowska, Bulgaristan’ın Batı Balkan ülkelerinin Avrupa ile ulaşım ve dijital bağlantıları konusundaki aktif politikasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başbakan Borisov, yalnızca bölgenin değil, tüm AB’nin de kalkınmasına katma değer kazandıracak bu öncelik konusundaki mükemmel işbirliğinden dolayı Avrupa Komisyonuna teşekkür etti. Projeleri uygulama olanaklarını görüştüğü tüm lider ve kurumların angaje olduklarını belirtti. Başbakan’ın ifadelerine göre bu durum, AB Konseyi Başkanlığının sona ermesinden sonra da Avrupa kurumlarının ve AB ülkelerinin Batı Balkan ülkelerine yönelik ilgisinin korunacağına inanmak için daha fazla gerekçe ortaya koymaktadır.

Borisov ve AB Komiseri Bienkowska ayrıca Komisyon tarafından önerilen AB’nin 2021-2027 dönemi bütçesine yönelik Çok Yıllı Mali Çerçeve ‘ye ilişkin taslağın sunduğu imkanlara da değindiler. Başbakan, Başkanlığımız çerçevesinde Bulgaristan’ın AB’nin öncelikli politikaları ve onlara yönelik fonların dağılımı konusunda üye devletlerin pozisyonlarında yakınlaşma olması için her türlü çabayı göstereceğine dikkat çekti.

 

 

Kırcaali Haber

Reklamlar