Milli Gelir Ajansı’nın (NAP) denetim kampanyası, ülke çapında kış tatil yerlerinde 24 saat devam ediyor. NAP Basın Merkezinden verilen bilgiye göre kampanyanın başından beri yaklaşık 3 000 teftiş ve gözlem yapıldığı bildirildi.

Sonuçlar, en çok vergi yükümlülüklerinin Pamporovo’da ihlal edildiğini, en az ise Bansko’da ihlal edildiğini göstermektedir. Bu yıl ilk kez ödeme makbuzunun kesilmemesi artık en çok tespit edilen vergi suçu değil, çünkü birinci suç kasada bulundurulan para ile yazar kasanın kaydettiği ödemelerin miktarı arasında tutarsızlık olmasıdır. Tatil beldelerinde kış mevsiminin başlangıcından bu yana NAP tarafından saptanan toplam ihlal sayısı, teftişlerin yüzde 10’u altına kadar düşmektedir. Vergi suçlarından dolayı mekanların 1 aya kadar kapatılmasının buna önemli bir katkısı vardır.

Hatırlatmak gerekirse, NAP müfettişleri, İçişleri Bakanlığı ekipleriyle birlikte tüm kış tatil yerlerinde gizli ve açıktan gözlemler gerçekleştiriyorlar, mevcut malların envanter işlemlerini ve turizm sezonunun başlangıcından bu yana ciro denetimi yapıyorlar. Malların otellere, restoranlara ve diğer ticari mekanlara hareketi, ayrıca borsalar ve pazarlar da izleniyor. Borovets, Bansko, Pamporovo, Velingrad ve diğer tatil beldelerinde kış sezonunun sona ermesine kadar en az 5000 denetim yapılması bekleniyor. Kampanyada riskli malların hareketinden başka kişisel ihtiyaçlar için lüks araçların kullanımını kontrol eden mali kontrol birimi de yer alıyor.

NAP Denetim Müdürü Vasil Panov, denetim kampanyası ile ilgili şunları söyledi: “İhlallerin oranının azaltması aslında iyi bir haber. NAP’ın amacı hiçbir zaman keyfiyete göre ceza uygulamak değil, tüccarların kanunlara uygun davranması olmuştur”.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar