Bölgesel Kalkınma ve Bayındırlık Bakanı Nikolay Nankov, Kırcaali Valiliğinde düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, “Ardino (Eğridere) – Kırcaali yolunun onarımı Eylül ayına kadar tamamlanacak” diye kaydetti. Nankov, Meclis Başkanı Tsveta Karayançeva, Kırcaali Valisi Nikolay Çanev ve Karayolu Altyapı Ajansı (APİ) Yönetim Kurulu Başkanı Donço Atanasov, Ardino – Kırcaali yolunun acilen onarımı için İnisiyatif komitesi ile Ardino’da bir araya geldiler.

Nankov, ”Daha geçen yıl yolun durumu hakkında bir bildirim aldıktan sonra yolu tamir etmek için harekete geçtik. Bu yıl içerisinde 30 kilometrelik kesimin ve Ardino – Kırcaali yolunun devamı olarak Kırcaali’deki “Osmi Mart” sokağının komple onarımının tamamlanması bizim önceliğimizdir” diye belirtti.

Bakan,” Otuz yılı aşkın bir süredir yol sektörü yetersiz finanse ediliyor. Temel amacımız, yol ücretleri tahsil edilmesine ilişkin TOLL sistemi devreye sokmak, gelirleri artırmak ve 2019 yılının ortalarına kadar 8 000 km’lik ulusal yolları iyileştirmek için gerekli kaynaklara sahip olmaktır” diye kaydetti.

Nikolay Nankov’un verdiği diğer müjde, Kırcaali Çevre Yolu’nun inşasına ilişkin prosedür işlemlerinin yürütüldüğüdür. Bakan, ”Kamulaştırma prosedürlerinin tamamlandığı çevre yolu bölümü için bir inşaat ruhsatı verilmiştir. Yeni bir çevresel etki değerlendirmesi yapılmasına gerek kalmayacak ve bununla en az 4-5 yıl zaman tasarruf edildi. Proje tasarımı ve yolun güzergahı üzerinde yer alan arazilerin kamulaştırılması devam etmektedir. Kırcaali bölgesinde önümüzdeki dört yıl içinde öncelikli projemiz Kırcaali Çevre Yolu’dur. Sorun şu ki, maalesef bu proje yıllar içinde gerekli olan hızla ilerlemedi” diye altını çizdi.

Vali Çanev, ”Kırcaali Çevre Yolu projesi, 2019 Mali Yılı Bütçe Kanunu’nda öncelikli yapı olarak belirtilecek. Karmaşık yapıya sahip köprü tesisleri yapılacağı için çevre yolunun inşaatı, aşamalı olarak gerçekleştirilecek. Karmaşık köprüler içeren ikinci aşaması, bizim için önceliklidir, çünkü aslında Kırcaali merkezinden geçen trafik akışının başka yola verilmesini sağlayacak” diye vurguladı.

Basın toplantısında yapılan açıklamadan Kırcaali şehrinden geçen yolu kullanan otomobillerin 24 saat içinde 10 000, bir yılda ise yaklaşık 2 milyon olduğu anlaşıldı.

APİ Yönetim Kurulu Başkanı Donço Atanasov, ” Kırcaali Çevre Yolu projesi, APİ’nin öncelikli projeleri arasında yer alıyor. Kamulaştırma işlemlerini hızlandıracağız ki, yılın sonunda veya gelecek yılın başında onları bitirelim. Böylece gerekli finansman sağlandığında 2019 yılının sonuna kadar Kırcaali Çevre Yolu projesini başlatma imkanımız olacak” dedi.

Bakan Nankov, ”Momçilgrad (Mestanlı) – Krumovgrad (Koşukavak) yolunun onarımı için inşaat ruhsatı verildi, fon sağlandı. Bu hafta ihale sözleşmeleri imzalanacak ve inşaata başlanacak. Strijba-Tihomir yolunun belediye mülkiyetinden devlet mülkiyetine aktarılmasına yönelik Kirkovo (Kızılağaç) Belediye Meclis kararı bulunuyor. Talep dilekçesinin APİ’ye sunulmasını bekliyoruz. Bu konuda daha hızlı hareket etmesi için Belediye Başkanı’na çağrıda bulunuyoruz ki biz de bu yolun acil rehabilitasyon ihtiyacına aynı hızda cevap verebilelim” diye ifade etti.

Bakan Nankov, Kırcaali bölgesinden milletvekili seçilen Meclis Başkanı Tsveta Karayançeva ve Vali Çanev’in daveti üzerine Kırcaali’yi ziyaret etti.

Karayançeva, Nankov’a davete icabet etmesi ve Kırcaali ilinde altyapı ile ilgili önemli sorunları yerine görme fırsatından dolayı teşekkür etti.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar