sakin Dr. Sakin ÖNER

“Ya istiklal ya ölüm!” Parolasıyla Istiklâl Savaşı’nı başlatan ve “Hatt-ı müdafaa yoktur, sath-ı müdafaa vardır; o satıh bütün vatandır” diyerek Milli Mücadele’nin boyutlarını ortaya koyan Türk Orduları Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk 26 Ağustos 1922’de başlattığı Büyük Taarruz’u 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da kazandığı Büyük Zafer’le taçlandırdı.

Ulu önder bu zaferden sonra 1 Eylül 1922’de ” Türkiye Büyük Millet Meclisi Orduları” hitabıyla başlayan tarihi beyannamesini yayınladı ve “Ordular ilk hedefiniz Akdeniz’dir. Ileri!” emrini verdi. Böylece Milli Ordu’nun 9 gün sürecek ve 9 Eylül 1922’de Izmir’de düşmanın denize dökülmesiyle sonuçlanacak tarihi yürüyüşü başladı.

Yeni nesillerin Osmanlı devletinin ömrünü tamamladıktan sonra bu enkazdan yeni Türk devleti Türkiye Cumhuriyetini yokluklar içinde kan ve can pahasına kuranları unutmamaları, rahmet ve minnetle anmaları gerekir.

Bu duygu ve düşüncelerle bu toprakları özgür bir vatan olarak bizlere emanet eden büyük Atatürk, silah arkadaşları ile kahraman şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yadediyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun.

30 Agustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.

Reklamlar