Momchilgrad’ın (Mestanlı) Fahri Vatandaşı aynı zamanda Dünya ve Olimpiyat şampiyonu eski milli halterci Naim Süleymanoğlu’un anıtı Temmuz ayı sonunda açılacak. Açılış töreni “Mestanlı Daima Kalbimde” başlığı altında düzenlenen bir haftalık 10. Dünya Mestanlılar Buluşması programı kapsamında yapılacak.

Anıt, Naim Süleymanoğlu adındaki spor kompleksinin önüne yerleştirilecek. Çelik beton levhası şimdiden hazır bulunmaktadır. Halterin figürü 2.20 metre yüksekliğinde olacaktır. Anıtın kaideyle birlikte yüksekliği yaklaşık 3 metre olacaktır. Oturma yeri gri taşlanmış mermer ile kaplanacaktır. İş insanı Sebahatin Vattanser, Momçilgrad Belediye Başkanı Sunay Hasan ve anıt projesini tanıtan Belediye Meclisi Başkanı Ömer Üsein ile görüştükten sonra mermer bağışında bulundu.

Momçilgrad Belediye Başkanı Sunay Hasan, “Naim Süleymanoğlu, Bulgaristan, Türkiye ve de tüm dünyada başarılarıyla ünlü, ün kazanmış Momçilgrad vatandaşıdır. Momçilgrad halkı için yapabileceğimiz en az şey Momçilgrad’a bir anıt yetiştirmektir. Anıt montaj girişimine katılan herkese son derece minnettarım. Bir kez daha Momçilgrad bir yerleşimden çok daha fazlası olduğunu ispatladık” dedi.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar