Momçilgrad (Mestanlı) Belediyesi’nde 130 birinci sınıf öğrencisi ilk okul günü münasebetiyle Belediye Başkanı Akif Akif’ten hediye olarak gereken okul araç ve gereçleriyle birlikte Merhaba Okul isimli çocuk kitabını alacaklar. Eğitim paketinde birinci sınıf için çizgili defterler, tükenmez kalemler, renkli boya kalemleri, cetvel, üçgen, çizim blok ve eskiz defteri bulunuyor. Kitapçıkta ise İvan Vazov, Petko Slaveykov, Elisaveta Bagryana gibi ünlü Bulgar şairlerinin sevilen çocuk şiirlerine yer verilmiştir. mestanli-beld-130 birinci-sinif-ogrencisini-karsilayacak

Bugün anaokulu ve okulların yeni öğretim-eğitim yılının başlangıcı için hazır olup olmadıkları görüşüldü. Momçilgrad Belediyesi’nin oturum salonunda yapılan görüşmede Belediye Eğitim Müdürlüğü’nden uzman memurlar ve okullarla anaokulların müdürleri yer aldı.

Forum, Eğitim, Kültür, Gençlik Faaliyetleri ve Spordan Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Erol Mehmet’in başkanlığında gerçekleşti. O, Momçilgrad Belediyesi’nin mali imkanları çerçevesinde tüm belediye okulları ve anaokullarına yardımcı olmaya devam edeceğini vurguladı. Müdürler, Momçilgrad Belediyesi’nin desteğiyle eğitim kurumlarında yapılan onarım çalışmalarından duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Belediye Başkanı Yardımcısı Erol Mehmet, “Bazı okullarda hala onarım çalışmaları tamamlanmış değil, fakat en geç cuma gününe dek bitmesi gerekir. Bu yaz yapılan büyük tamiratlar sonrasında gereken inceleme de yapıldı.

Sonuçlar gerçekten çok iyi” diye rapor etti. Sayın Mehmet, bu ders yılında pazartesi 16 Eylül’de olan ilk okul gününde her bir eğitim kurumunda Belediye’nin temsilcisi olacağını söyledi.

Ekonomik Faaliyetlerden Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı müh. Mehmet Mehmet, ilk okul gününden önce okul ve anaokulları çevresinde bulunan yaya geçitleri işaretlerinin yenilenip değiştirildiğini bildirdi.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar