Dün akşam Kırcaali’de meydana gelen deprem vesilesiyle Kırcaali İtfaiye Müdürü Komiser Hristo Todorov gazetecilere, “Kırcaaliler deprem sonucunda baraj duvarının patlaması ve nüfusun tahliye edilmesi gerektiğinde anında cep telefonlarına gelecek afet mesajıyla bilgilendirilecekler. Görevli olan nöbetçi personel özel bir butonla mobil bağlantısı üzerinden şehrin her bir sakinine alarm verecek. Gerçek bir tehlike olduğunda ise iki dakika içinde bizim ekipler araçlarla sokaklara çıkıp kayıtlı bir mesajla Kırcaalilerin şehri terk etmeleri çağrısında bulunacak” diye kaydetti. kircaali-itfaiye-mud-komiser-hristo-todorov

Komiser Todorov, Kırcaali Valiliği’nin Acil Durum Eylem Planı’na sahip olduğunu belirtti. Bu planda deprem ve sel olduğunda tepki verilmesine yönelik somut önlemler ve itfaiye, polis ve acil yardım ekiplerinin ödevleri belirlendiği anlaşıldı.

Komiser Todorov, “Bizim kurtarma ekipleri şu anda yardıma hazır vaziyette değil, çünkü beklenilen bir tehlikeli durum söz konusu değil” diye kaydetti. Fakat o Kırcaali’de herhangi bir doğal afet yaşandığında itfaiye ve kurtarma ekiplerinin anında harekete geçeceklerine dair kanaat getirdi.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar