Momçilgrad (Mestanlı) Belediyesi, Avrupa Birliği destekli bir proje daha tamamladı. Avrupa Tarım Fonu tarafından sağlanan 1 733 000 leva ve devlet bütçesinden projenin toplam tutarına yüzde 20 katkısıyla Momçilgrad kasabasında ve Progres (İlyazoğulları) ile Gruevo (Hayranlar) köylerinde yaşam ortamı iyileştirildi. mestanli-beld-proje-tamamladi
Momçilgrad Belediyesi’nde Yaşam Ortamının İyileştirilmesi projesi kapsamında 300 metre yol yapıldı, 100 araçlık otopark yerleri kuruldu, sokak aydınlatma sisteminin bir kısmı yeniden yapılandırıldı ve kasabada apartman aralarındaki alanlar ıslah edildi. İlçe merkezinden birkaç kilometre mesafede bulunan Progres köyünde toplam 6 kilometrelik altı yeni sokak yeniden yapılandırılıp inşa edildi. İnşaat ve montaj işleri daha Gruevo köyünde bir yol kesiminin yeniden yapılandırılmasını ve yerli halkın kullanamadığı dereler üzerinde iki büyük köprü kuruldu.

Belediye yetkilileri, projenin süre içinde uygulanmasıyla tüm yeni yapıların kullanıma girdiğini bildirdiler. Belediye Başkanı Akif Akif, projelerin gerçekleştirilmesinden başka, Momçilgrad Belediyesi için projelerin gerçekleştirilmesinde kalitenin de son derece önem arz ettiğini izah etti.

Belediye Başkanı, “Momçilgrad İlçesi’nin gelişimine ve sakinlerinin yaşam standardının iyileştirilmesine katkıda bulunan her bir proje bizim için önemlidir. Momçilgrad’ın Kırcaali-Podkova Yoluyla Bağlantı Kurması projesinin de onay kazanacağına umudumuz var. Bu projenin gerçekleştirilmesiyle Momçilgrad ve ilçedeki diğer yerleşim yerlerinin Makas-Nimfeya Sınır Kapısı’ndan geçen yolla direkt bağlantı kurulmasını sağlamış olacağız. Proje kapsamında Vırbitsa (Söğütlü) çayı üzerinde bir köprü ve demiryolu üzerinden geçen üstgeçit kurulmasını da planlıyoruz” diye belirtti.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar