Mestanlı(Momçilgrad) Belediye Başkanı Akif Akif başta olmak üzere bir heyet kardeş Bayramiç Belediyesi’ni ziyaret etti. Bulgaristan heyeti, Bayramiç Belediyesi’nin himayesi altında bu yıl 20 kez gerçekleştirilen İda Kültür ve Sanat Etkinlikleri’ne davetli olarak katıldılar. Etkinlikte Romanya’nın Campi Thurzo şehrinden de konuklar yer aldı.
Mestanlı(Momçilgrad) mestanli-beld-bask-bayramic-beld-ziyaretiBelediye Başkanı, Bayramiç’e beraberinde yerel Meclis üyeleri, köy muhtarları ve belediye memurları olmak üzere ziyarette bulundu. Üç günlük ziyaret programında Bayramiç Belediye Başkanı İsmail Tuncer ve Yerel Meclis’te çeşitli partileri temsil eden Meclis üyeleriyle resmi görüşmeler yer aldı.

İda Kültür ve Sanat Etkinlikleri’nin açılışında yaptığı konuşmasında Mestanlı(Momçilgrad) Belediye Başkanı Akif Akif, “Bizim için Bayramiç’in misafirleri olmak şeref ve gururdur, çünkü birbirimizi tanıma, deneyim alışverişinde bulunma ve bayramları hep birlikte kutlamamız için bir fırsattır. İki belediyenin işbirliği sözleşmesi imzalamasından sadece bir yıl sonra biz sadece tarım alanında iyi uygulamalara dair örnek vermekle kalmıyoruz, uluslararası düzeyinde ortaklık ve dostluk örneği de oluyoruz. İda Kültür ve Sanat Etkinlikleri’ne katılımımız, gelecekte kültür ve sanat alanında girişimler organize edilmesi için karşılıklı yardımlaşma yönünde ciddi bir adımdır. Momçilgrad ve Bayramiç’in iki bölgenin gelişimine katkı sağlayacak ortak projeler gerçekleştirilmesi için çalışmalara devam edeceğinden eminim” dedi.

Açılıştan bir gün sonra Mestanlı(Momçilgrad) Belediye Başkanı, Bayramiç Belediyesi’nden tarım üreticilerinin katıldığı Altın Elma yarışmasında derece alanları ödüllendirme töreninde yer aldı.

Bayramiç Belediye Başkanı’nın makamında gerçekleşen Akif Akif’in İsmail Tuncer ile resmi görüşmesinde son derece faydalı ve iyi diyalog kuruldu. Mestanlı(Momçilgrad) Belediye Başkanı ev sahibine yerli ressam Kamber Kamber’in Rodoplar’dan manzara yansıtan resmini hediye etti, kendisine ise Turgut Özakman’ın Cumhuriyet-Türk Mücizesi adlı kitabı ve Bayramiç’de üretilen ürünler hediye edildi. Sayın Tuncer konuğuna Türk çayı ikram etti, ardından ikisi şehir içi ulaşım araçlarını kullanarak yerel tarihi ve kültürel yerleri gezdiler.

Bayramiç Belediye Başkanı, belediyeciler, iş adamları, kültür faaliyetçileri ve tarım üreticilerinden oluşan bir heyetle Bulgaristan’ı ziyaret etmek istediğini açıkladı.
Hatırlatmak gerekirse, 12 Mayıs 2012 tarihinde Mestanlı(Momçilgrad)’da imzalanan kardeş protokolüyle Rodop belediyesi ile Bayramiç Belediyesi arasında yapılan işbirliğe adım atıldı. İki belediye arasında tarım alanında işbirliği yapılmasına ilişkin sözleşme var.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar