Yurtiçi ve yurtdışından gelen 3 000’den fazla Müslüman, Madan ilçesinde yaşayanlar Müslümanlar tarafından 29 Aralık 2019 Pazar günü din özgürlüğüne kavuşmanın ve Türk ve Müslüman isimlerinin geri iadesinin 30. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen anma programına katıldı. Programa katılan herkese kesilen kurban etinden ikram edildi.

Anma programına çok sayıda konuk katıldı. Konuklar arasında Bulgaristan Müslümanları Başmüftüsü Dr. Mustafa Hacı, Smolyan (Paşmaklı), Pazarcık (Tatar Pazarcık) ve Stara Zagora (Eski Zağra) bölge müftüleri Necmi Dıbov, Abdullah Salih ve Turhan Hasan, Zlatograd (Darıdere) ve Devin bölge müftü vekilleri Bayram Uşev ve İzzet Djalev, Başmüftülük Eğitim Dairesi Başkanı Amir Feleti, bölgeden milletvekilleri ve belediye başkanları yer aldılar.

Madan’daki Merkez Camii’nde düzenlenen anma programında 30 yıl önce yürütülen din özgürlüğü mücadelesini ve yerli Müslümanların doğduklarında verilen isimlerin geri iade edilmesini tanıtan kısa bir belgesel filmin gösterimi yapıldı.

Camide görevli imam ve Smolyan Bölge Müftüsü Necmi Dıbov, katılımcıları selamlama konuşması yaptılar. Başmüftü Dr. Mustafa Hacı da katılımcılara hitap etti ve demokrasiye geçiş süreci öncesi dönemde yaşanan olaylar ve din özgürlüğüne kavuşma konusunda vaaz verdi.

Program, katılımcıların el açarak eşlik ettiği Bulgaristan’daki Müslümanların dini lideri Dr. Mustafa Hacı’nın yaptığı dua ile son buldu.

Programın sonunda yerli Müslümanların Yüce Yaradan’a bir şükran ifadesi olarak kestikleri kurban etinden binlerce katılımcıya ikram edildi.

Haber: L. ÇAUŞEVA
Bulgaristan Başmüftülüğü

Reklamlar