Kırcaali Belediye Başkanı Doç. Dr. Hasan Azis, “Lili İvanova. Kişisel Günlüğüm” kitabının, editörü olan gazeteci, yayıncı ve yazar Valeriya Veleva tarafından tanıtıldığı etkinlikte, “Bulgar pop müziğinin yıldızı Lili İvanova, Kırcaali Belediyesi’nin himayesinde 13 Eylül’de Arena Spartak’ta vereceği konserle Kırcaali’nin konuğu olacak” diye bildirdi. Kırcaali Belediyesi ve Perperek Vadisi Derneği tarafından düzenlenen etkinlik, Bulgaristan müzik estradasının primadonnasının Kırcaali hayranlarının yoğun ilgisiyle dolu dolu geçti.

Bununla Kırcaali Belediyesi, sakinlerinin eski bir Bulgaristan müzik estradasının primadonnasını şehirde vereceği bir konserde bir kez daha izleme isteğini yerine getiriyor. Bulgaristan tarihinde ilk kez Bulgaristan müzik estradasının primadonnası Lili İvanova’nın hayat hikayesinin yer aldığı bir kitap yayınlandı.

Doç. Dr. Azis, kitap tanıtım etkinliğinde yaptığı konuşmada, “Sayın Veleva’nın belediyemizin davetini kabul etmesi ve Lili İvanova hakkındaki kitabın Sofya’dan sonra ilk tanıtımı için bize konuk olmasından dolayı Kırcaali Belediye Başkanı olarak sonsuz şükranlarımı da ifade etmeme izin veriniz” diye ifade etti.

Belediye Başkanı, “Sayın Veleva’yı ülkemizdeki ve dünyadaki siyasi olayların merkezinde yer alan bir siyasi analist olarak görmeye alışkınız ama bu akşam o, pop müziğinin yıldızı Lili İvanova’nın sanat hayatını ayrıntılı olarak araştıran bir kişi rolündedir. Sayın Veleva, siyaset, bilim, kültür, estrada alanlarında uğraşlarının sınırı olmadığını ispatlamıştır” dedi.

Pop yıldızı hakkındaki kitabın yazarı Valeriya Veleva, “Lili gerçekten bir sihir! Lili İvanova – o bir Kozmos, o bir Evren, o bir yaşam felsefesi!” dedi.

Veleva, “Lili, her konserde dinleyicilerinin her birinin ruhuna giriyor, bu yüzden pop yıldızının aurası ve yaşamında var olmanın duygularını anlatmak zor ve kitabı yazarken kendimi “Pod İgoto (Esaret Altında)” romanının kahramanı Rada Gospojina gibi hissettim” diye ifade etti.

Yazar, “Her gün günlük siyasi konuşma denizine dalardım ve her gece Lili beni kitap hakkında konuşmak için aradığında sanki bir kiliseye giriyormuşum gibi bir tür arınma hissettim, çünkü Lili sadece aşk, o kendisine dokunan herkesin ruhunu temizler. Sahnedeki müzisyenler torunları yaşında olabilirler, ama onlardan daha çok sahnede koşuyor ve her konserden sonra tamamen tek başına yaşadığı binanın altıncı katına çıkıyor. Ve tüm bunları 84 yaşında olmasına rağmen yapıyor” diye ekledi. Veleva, “Kalbin en büyük düşmanı kötülüktür”, Lili Ivanova’nın en sevdiği sözlerden biridir. Bizler ancak Bulgaristan müzik estradasının primadonnasının bilgeliğinden ders çıkarabiliriz!” dedi.

Lili İvanova hakkındaki kitap şehrimizde mevcuttur.

Kırcaali Haber

Reklamlar