Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakan Yardımcısı olarak atandıktan sonra Kırcaali Belediye Başkanı Doç. Dr. Müh. Hasan Azis’i ziyaret etti. Kırbıyık, yakın zamana kadar Edirne Valisi olarak görev yaparken Ankara’daki yeni hükümette Bakan Yardımcısı olarak göreve başlayacak. Kırcaali Belediye Başkanı, konuğunu yeni görevi dolayısıyla tebrik ederek başarılı bir görev süreci ve sağlık diledi.

Görüşme sırasında Doç. Dr. Müh. Hasan Azis, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılı münasebetiyle Kırcaali Belediyesi’ne hibe edilen gezici sağlık merkezi için Türkiye’ye bir kez daha teşekkür etti. Azis, Türkiye’nin Sofya Büyükelçisi Aylin Sekizkök tarafından bu yıl 8 Mart’ta gerçekleşen Kırcaali ziyareti sırasında kendisine teslim edilen özel otomobilin, şehirde olduğu kadar ilçeye bağlı 117 yerleşim yerinde yaşayan insanların muayenelerini yapmak için kullanıldığını ve belediyenin verdiği bu hizmete ilginin son derece yüksek olduğunu hatırlattı. Belediye Başkanı, konuğuna Arda Nehri kıyısındaki şehirde uygulanacak yeni bir özel hastane projesini de tanıttı.

Kırcaali Belediye Başkanı ve Vali, sağlık alanında gelecekte ortaklık fırsatlarını tartıştılar.

Hüseyin Kürşat Kırbıyık, Kırcaali’deki yeni camiyi ziyaret ederek Bölge Müftüsü Basri Eminefendi ile de bir araya geldi.

BG Haber

Reklamlar