Avrupa Birliği (AB) Parlamentosundan verilen bilgiye göre, Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Konseyi müzakere grupları Laura Codruța Kövesi’nin Avrupa Kamu Savcılığına Başsavcısı olarak atanması konusunda anlaştılar.

Laura Kövesi’nin yeni göreve atanması, Avrupa Konseyi ve Avrupa Parlamentosu tarafından resmi olarak onaylanması bekleniyor.

AP’nin Sivil Özgürlükler, Adalet ve İçişleri Komitesi Başkan Yardımcısı Maya Pagasauurtundua,” Sayın Kövesi’nin AB Başsavcısı seçilmesiyle, Avrupa Kamu Savcılığı’nın çalışmalarına başlayabileceğinden vatandaşlar kendilerini daha güvende hissedecekler. Avrupa Kamu Savcılığı’nın AB’nin mali çıkarlarını etkileyen suçlarla mücadelede kilit bir rol oynayacaktır – yalnızca suç işleyenler huzursuz olacak” diye kaydetti.

2020’nin sonuna kadar açılması beklenen Avrupa Kamu Savcılığı, AB bütçesine karşı suçları soruşturmak, kovuşturmak ve yargılamaktan sorumlu bağımsız bir organ olacaktır: dolandırıcılık, yolsuzluk veya 10 milyon avrodan fazla sınır ötesi KDV dolandırıcılığı. Suçların listesi gelecekte terörizmi kapsayacak şekilde genişletilebilir.

Şimdiye kadar 22 üye devlet Avrupa Kamu Savcılığına katıldı.

Üye olmayan beş ülke İsveç, Macaristan, Polonya, İrlanda ve Danimarka istedikleri zaman katılabilirler.

Avrupa Kamu Savcılığının merkezi Başsavcı ve üye olan ülkeleri temsil eden savcılarla birlikte Lüksemburg’da olacak. Onlar, tüm katılan üye devletlerde yetkilendirilen savcılar tarafından her gün yürütülen cezai soruşturmaların başında bulunacaklar.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar