Edirne ve Haskovo bölgelerinin turistik, kültürel ve tarihi envanteri dijital ortama aktarma amacı taşıyan ‘Haskovo ve Edirne – Kültürel ve Tarihi Destinasyonlar’ projenin üçüncü toplantısı Bulgaristan’ın Haskovo kentinde yapıldı.

INTERREG-IPA Bulgaristan – Türkiye Sınırötesi İşbirliği Programı kapsamında Trakya Üniversitesi Vakfı tarafından yürütülen ‘Haskovo ve Edirne – Kültürel ve Tarihi Destinasyonlar’ isimli projenin üçüncü toplantısı 30 Kasım – 1 Aralık tarihleri arasında Bulgaristan’ın Haskovo kentinde gerçekleştirildi.

Trakya Üniversitesi Öğretim Üyesi ve proje yürütücüsü Doç. Dr. Emel Gönenç Güler ile Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi personeli ve proje teknik asistanı Uzman Burcu Ören Özer ve Uzman Serdar Özer’in Türkiye partneri olarak katıldığı toplantıya projenin lider partneri olarak Bulgaristan proje ekibi ile Haskovo Kütüphanesi yetkilileri katıldı.
Haskovo Bölgesel Kütüphanesi toplantı salonunda Bulgaristan ve Türkiye heyetinin katılımı ile gerçekleşen toplantının gündemi kapsamında projenin üçüncü çeyreğinde gerçekleştirilen faaliyetler ve ileriki dönemlerde yapılacak etkinlikler üzerinde çalışmalar yapıldı. Proje kapsamında ikinci çeyrek dönemde alınan dijital kitap okuyucu ve diğer ekipman ihalesi ile teknik uzman ihale dosyaları ile ilgili çalışmalar yapıldı. Toplantıda ayrıca dijital kitap okuyucusu ile ilgili yapılacak teknik uzmanın çalışmalarının planlaması yapıldı.

AMAÇ; KÜLTÜRLERARASI DİYALOĞU GÜÇLENDİRMEK
Trakya Üniversitesi Öğretim Üyesi ve proje yürütücüsü Doç. Dr. Emel Gönenç Güler, proje kapsamında Edirne ve Haskovo bölgelerinin turistik, kültürel ve tarihi envanteri dijital ortama aktarılacağını, ayrıca Türkçe, İngilizce ve Bulgarca dillerinde yemek kitabı dijital teknoloji ile oluşturulacak ve böylelikle kültürel mirasa ulaşımın geliştirilmesi ve kültürlerarası diyaloğu güçlendirilmesi sağlanacağını belirtti. Emel Gönenç Güler ayrıca projenin 21 Mart 2017 tarihinde başladığını ve toplamda 15 ay süreceğini sözlerine ekledi.

 

Hudut Gazetesi

Reklamlar