Ekonomi Bakanı Yardımcılığı görevine yeni atanan İrena Mladenova, Bulgaristan’daki küçük ve orta ölçekli şirketlere JEREMIE programı kapsamında 700 milyon levanın üzerinde düşük faizli kredi ssağlanacağını açıkaldı. Söz konusu kredilerin özellikle küçük ve orta ölçekli firmalara yönelik sağlandıklarını belirten Bakan Mladenova, bu kredilerin büyük şirketlere verilmeyeceğini açıkladı.

levaKendisinin doğrudan Avrupa programlarından, yatırımlardan, girişimcilerden ve inovasyondan sorumlu olacağını ifade eden Bakan Mladenova, JERAMIE programı kapsamında küçük ölçekli firmalara bankaların faizlerin piyasa miktarının yarısı seviyesinde kredi sağlayacaklarını kaydetti.

Avrupa Yatırım Fonu’nun çalışmaları sayesinde bankaların bu tür kredilere açıldığını vurgulayan Ekonomi Bakanı Asen Vasilev, bu program dahilinde faizlerin miktarının yüzde 3 ila 4 oranında olacağını vurguladı. İş dünyasının bu tür önemli kredilerden mutlaka faydalanması gerektiğini belirten Bakan Vasilev, bu kaynakların büyük miktarda olduğunu ve temin edilmeleri halinde ekonomiye sıcak para akışı sağlanacağını açıkladı.

Öte yandan, ‘Rekabet edebilirlik’ Operasyonel Program kapsamında da yaklaşık 300 milyon levalık kaynak sağlanacağını belirten Bakan Kostadinova, bu kaynakların yine küçük ölçekli şirketler tarafından enerji verimliliği kapsamında kullanılabileceklerini vurguladı.

Reklamlar