Eğitim

Kremlin’in siyaset bilimcisi konuştu

Kremlin’in siyaset bilimcisi konuştu:

Bulgaristan’ın Batıya bakan elitten kurtulması için, Rusya müdahale etmelidir.

cccp-leonid

Леонид Решетников

Този народ естествено принадлежи към евразийството в културен, религиозен и етнически смисъл, и всичко ще зависи от решителността на Русия“, убеден е Леонид Решетников

Директорът на Руския институт за стратегически изследвания Леонид Решетников смята, че новоизбраният президент на България Румен Радев трудно ще успее дълго да „седи на два стола“, но дори и да иска за него ще бъде трудно да заяви, че е за излизане на страната от НАТО.


„Все пак той беше издигнат от соцпарттията БСП, а те не са заявявали, че са за излизането на страната от НАТО“, коментира Решетников, който коментира, че 60% от гласовете на Радев са му осигурени от БСП.

Впрочем, Решетников се надява, че въпросът за членството в НАТО ще станият втори по важност на предстоящите предсрочни парламентарни избори в България.

„И така или иначе този въпрос ще бъде повдигнат. Това, че Радев победи, както и победата на Додон в Молдова, показва, че е дошло време за смяна на елитите в България, показва пълно разочарование в прозападния курс на управлявалите досега“, смята Решетников.

Според него, на българските избори също така е сработил факторът „Русия-Путин“, както и „факторът Тръмп”.

„Да бъде прочистена България от Запада ще е трудна битка, но предстоят и други битки-парламентарните избори и прочистването от евроатлантически елит, макар че това ще бъде сложно“, смята Решентников.


„Все пак тези „западници“ се укрепиха през годините, започвайки от 1991 година, когато ние напуснахме тези страни. Създадоха си свой, така наречен елит. Макар че, според мен, това е „пяната“ на българската нация. От тази „пяна“ се създаде това корпоративно братство, което впоследствие се вписа в европейското корпоративно братство. Всички те са обвързани от своите идеи за толерантност, идеите за правата на малцинствата и т.н. И, естествено, няма да е лесно“, прогнозира Решетников пред руско-имперската телевизия “Цариград. тв”.

„Но, като имаме предвид, че мнозинството от народа е настроен срещу тези „западници“ заради отношенията с Русия, много зависи от нашата позиция. Този народ естествено принадлежи към евразийството в културен, религиозен и етнически смисъл, и всичко ще зависи от решителността на Русия“, убеден е руският политолог.

Share

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 × 5 =