Elhovets’in Rudozem köyü sakinleri, 11 yerleşim birimine hizmet veren köyün içinden geçen yolun onarılmaması durumunda sivil itaatsizlik için hazır. Rudozem Belediye Meclisi, Rudozem-Elhovets-Plovdivtsi yolunun kötü durumda olması nedeniyle olağanüstü toplanıyor. Toplum merkezindeki toplantı köyden yaklaşık 200 kişiyi bir araya getirdi. Toplantıya bölge valisi Emil Humchev ve 22. MIR’den dört milletvekili katıldı.  

Yöre halkı, yıllardır onarıma muhtaç olan yolun Plovdivtsi barajının inşası sırasında tamamen tahrip olduğunu, kıştan sonra daha da kötü durumda olduğunu belirtti.

Sorunu bölge bakanı Grozdan Karadzhov ile görüşen Rudozem Belediye Başkanı Rumen Pehlivanov, yolun onarımına devam etmek için parlamento kararına ihtiyaç olduğunu söyledi. Köyün sorunlarının tamamen çözülmesi için Rudozem Belediyesi’nin su temin sistemi projelerini hazırlaması konusunda anlaştılar.

Dün gece yapılan toplantıda belediye meclis üyeleri, tüm kurumları yol onarımlarına bu yaz başlamak için ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çağıran bir bildirgeyi kabul ettiler. Bölge valisi Emil Humchev, insanların zaten sabrını yitirdiğini, çünkü karışık bilgiler aldıklarını, özellikle bu sefer dondurulacağını ve finanse edilmeyeceğini söyledi.

Ulusal Meclis’teki Bölgesel Politika, Bayındırlık İşleri ve Yerel Özyönetim Komitesi bugün, Haziran ayı sonunda sona erecek sözleşmelerin Eylül ayı sonuna kadar uzatılması önerisini değerlendirecek. 

BG Haber

Reklamlar