Kırcali Tiyatro ve Müzik Merkezi, Kadriye Latifova Tiyatrosu, Azerbaycan Devlet  Akademik Opera ve Bale Tiyatrosu Baş Yönetmeni Hafız Guliyev’in “Arşın Mal Alan” müzikali ile geçenlerde Sofya’daki izleyicilerin karşısına çıktı.

Tiyatro ekibine Sofya turnesinde eşlik eden Antalya Devlet Tiyatrosu  sanatçılarından ve yönetmen Ali Meriç, özel olarak Bulgaristan Radyosy Türkçe Yayınlara konuştu:

Ali Meriç

Ali Meriç

“2015 yılında Gılıp Boçukov, Antalya Devlet Tiyatrosu’na Molière’in “Şaşkın koca” oyununu yönetmeye geldi. Ben de bu oyunda “Şaşkın koca” karakterini canlandırdım. Aynı oyunu Plovdiv sahnesinde oynadık, festivale katıldık. Ardından ise Kırcali’ye geldik ve buradaki sanatseverlerin karşısına çıktık. Kısaca Kırcali Tiyatrosu ile tanışmam böyle oldu. Dostluk oluştu. Araya Covid girdi. Ama  benim geçen yıl yazdığım “Akide şekeri” oyununu Kırcali Tiyatrosu sahnesine koyma fikri doğdu” dedi ve önemle, Antalya Devlet Tiyatrosu’nun İvan Vazov, Türkiye’de çok bilinen bir yazar olan Hristo Boyçev ve Plamen Panev gibi, Bulgar yazar ve yönetmenlerin oyunlarının en fazla sahneye koyan tiyatro olduğunun altını çizdi.

Kırcali “Kadriye Latifova” Müzikal Tiyatrosu, kuruluşunun 60. yıldönümünü yönetmen Ali Meriç’in “Akide şekeri” oyunu ile 6 Nisan 2022 tarihinde kutlayacak.

 

BNR

Reklamlar