Kırcaali Belediyesi Basın Merkezinden verilen bilgiye göre Kırcaali ilçesinde görevli 90 muhtar, Kırcaali Devlet Orman İşletme Müdürlüğü önünde toplanarak yakacak odunların yerli nüfusa adaletli bir şekilde dağıtılmamasına karşı sessiz protesto gösterisi yaptılar. Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Azis ve yardımcıları Mümün Ali ve Tuncay Şükrü de protestoya katıldılar. Protestocuların temsilcileri, Kırcaali Devlet Orman İşletme Müdürü Müh. Nikolay Yançev ile görüşme gerçekleştirdiler.

Belediye Başkanı Hasan Azis,”Taleplerimiz, yakacak odunların yerli nüfusa adaletli bir şekilde dağıtılmamasına yöneliktir, aynı sorun birkaç yıldır tekrar ediyor. Şu anda yakacak odunların dağıtımı, bir siyasi gücün temsilcilerinin aracılığıyla vatandaşların siyasi tercihlerine göre yapılıyor ve belirli haneler odun için daha düşük fiyat ödemektedirler ve bu tür olaylara dair kanıtımız var. Odunların dağıtımı muhtarların aarcılığıyla olmalıdır” dedi.

Köy muhtarları tarafından hazırlanan listelere göre sipariş verilen odun miktarının 4256 metreküpü teslim edilmemiştir. Belediye Başkanı Hasan Azis, yakacak odun dağıtımı konusunda sabrın sınırının aşıldığını belirtti.

Pazartesi gününe kadar Belediye, köy muhtarları ve vatandaşlar tarafından verilen odun siparişlerine göre yapılan teslimatlar ve Devlet Orman İşletme Müdürlüğü’nün siparişleri karşılayıp karşılayamama imkanları hakkında malumat vermesini bekliyor. Yakacak odun dağıtımının, yerel nüfusun belirli bir siyasi parti üyeliğine göre yapılmasına son verilmediği halde Devlet Orman İşletme Müdürlüğü önünde kitlevi protesto gösterileri yapılacak.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar