Ekonomi Bakanlığından verilen bilgiye göre Ekonomi Bakan Yardımcısı Aleksandır Manolev’in otomobil bileşenleri üreten Alman şirketi BADER’in yönetimiyle Bulgaristan’ın Berlin Büyükelçiliği’nin Ekonomi ve Ticaret Ofisi’nde gerçekleştirdiği görüşmede şirketin, Rusçuk şehrinde 700 kişiye istihdam sağlayacağı açıklandı.

BADER, bizde lüks oto koltuk kılıfı ve ıstampalama aletleri üretecek bir fabrika açmayı planlıyor. Şirket, 2019 yılının ikinci yarısında üretime başlamayı amaçlıyor. Tam kapasite çalışma ile işletme bölgede 700 ile 800 arasında kişiye istihdam sağlayacak.

Şirket, araba iç tasarımında dünyanın ilk üçü arasında bulunuyor, müşterileri ise BMW, Ìårñådå¾, Àud³ gibi önde gelen otomobil üreticileridir.

Manolev,”Ülkemize yatırım yapmayı tercih ettiğinizde idari açıdan tam bir destek alacaksınız ve stratejik yatırımcılara yönelik bir dizi teşvik tedbirlerinden de faydalanacaksınız” dedi.

Bakan Yardımcısı, otomobil inşaat sektörünün Bulgaristan ekonomisinin en hızlı gelişen sektörleri arasında bulunduğunu vurguladı. Manolev,”Bu sektörde çalışanların sayısı 50 000’i aşıyor ve üretimi artırmak için ciddi bir potansiyel ve yeni istihdam yaratma imkanı var” diye ekledi.

Manolev’in ifadelerine göre yüksek teknoloji ile yapılan üretim sektörleri arasında en çok yabancı yatırımlar çeken sektör budur. Son yıllarda önde gelen otomobil markaları için otomobil bileşenleri üreten tesislerin genişletildiği ve yeni üretim tesislerinin açıldığı gözleniyor. Görüşmede Almanya, Fransa, Belçika, Yaponya, Birleşik Krallık ve daha birçok başka ülkelerden yatırımcılar tarafından bu tür başarılı projelerin hayata getirildiği belirtildi.

Bakan Yardımcısı, Alman yatırımcıya idari işlemler konusunda yardımcı olmayı üstlendi ve bir sonraki görüşme için şirket yönetimini Bulgaristan’a davet etti.

BADER, otomobil iç tasarım alanında dünyadaki en eski ve itibarlı üreticidir. Şirketin çalışan sayısı 11 300 kişiye ulaştı ve 5 kıtada da üretim gerçekleştiriyor.

BADER, Rusçuk şehrinde fabrika sahibi olacak otomotiv sektöründe faaliyet gösteren ikinci büyük Alman yatırımcıdır. Diğer şirket VITTE Otomotiv, 2014 yılından beri Tuna Nehri kıyısında bulunan şehirde başarılı bir faaliyet yürütüyor.

İşletme, Völkswagen, VMW ve başka otomobil devleri için anahtarlar, menteşeler ve kapı kolları üretmektedir. Şirket, ülkemizde 700 elemana sahip ve bu sayının önümüzdeki 5 yıl içerisinde 1200’e çıkması bekleniyor.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar