Kocaeli Şairler ve Yazarlar Derneği’nin Geleneksel İftarı 12 Haziran akşamı Yahya Kaptan Yağız Kebap Salonu’nda yoğun bir katılımla gerçekleşti
Kocaeli’nin en eski edebiyat derneği olan Kocaeli Şairler Ve Yazarlar Derneği 9 yıldır gerçekleştirdiği ve artık geleneksel hale gelen iftar programlarına bir yenisini daha ekledi.
Yahya Kaptan’da Yağız Kebap Salonu’nda bir araya gelen Kocaelili şair ve yazarlar hem hasret giderdi, hem de her yıl olduğu gibi geleceğe yönelik plân ve projelerini masaya yatırdılar.
Yoğun bir katılımla gerçekleşen iftar programına yazarların küçük çocukları da iştirak etti ve Türk edebiyatının geleceği için de sağlam temellerin atıldığı, çocukların şimdiden kültür ortamlarına girmesiyle kulak aşinalığı kazanarak istikbale yönelik bir avantaj elde ettikleri vurgulandı.
İftar sonrası sohbet esnasında konuşan Kocaeli Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı Alptekin Cevherli, iştirak eden herkese teşekkür ettikten sonra, Türkçe’nin her geçen gün çok daha etkin hale geldiği dünyamızda, elimizdeki bu cevheri daha iyi işlemek ve bütün dünyaya Kocaeli’nden Türkçe’nin üstatlarını çıkarmak için çalıştıklarını ifade etti. Başkan Cevherli, bu amaçla rutin olarak gerçekleştirilen Şiir İmeceleri’nin yanı sıra, yeni basılan eserleri kamuoyuna mal etmek için kitap tanıtım günleri düzenleyeceklerini ve şimdiye kadar olduğu gibi Türk Dünyası’ndan şair ve yazarları Kocaeli’ne getirerek düzenledikleri konferanslarına devam edeceklerini müjdeledi.
İftar sofrası hoş bir edebî sohbet ortamında devam etti.
Reklamlar