Domuz Etini “Savunan” Belediye Başkani Camilerden Cikmaz Oldu!- (Hasanin Domuz Davasi)

Hayatımız boyunca bir sürü şaşırtıcı değişime şahit oluruz. Böyle bir şaşırtıcı değişimde, Kırcaali  belediye başkanı Hasan Azizin son zamanlarda Turk toplumundaki davranışları.

Gecen 20. y.y. 1970’li senelerinden bu yana, Bulgar devletinin ülkedeki biz Türklere yönelik asimilasyon politikasının bir parçası olarak, küçük yastaki Müslümanların çocuklarına kreş ve ana-okullarda helal gıda secim hakkı tanımaksızın, domuz eti yedirmeye başlanmıştır.

Totaliter-komünist rejimin bu gafleti de tüm ciddiyeti ile Müslümanların üzerinde uygulanmıştır. Ancak 27 yıl önce Bulgaristan’da sözde demokratikleşme sureci başlamış olsa da, bu utanç verici “çocuklara domuz eti” uygulaması, Bulgaristan’da Türk ve Müslümanların yoğun olarak yaşadıkları ilçelerde dahi devam etmektedir. Bugün kreş ve ana-okullar belediyeler tarafından idare ediliyor, ve işin ilginç tarafida- Türk ve Müslümanların yoğun olarak yaşadıkları ilçelerde, bu istisnasız domuz yedirme uygulamasını HOH’lu belediye yöneticileri icra ediyor!

Bunun en çarpıcı örneği- nüfusunun %70 Müslüman olan, Kırcaali belediyesidir. Bundan iki yıl önce bir grup Türk-Müslüman ebeveyni, Kırcaalide “Helal Grubu” altında birleşerek, konuyla ilgili Kırcaali belediye başkanı Hasan Azize, şikayet dilekçeleri yazmıştır ve önerilerde bulunmuşlardır (11.06.2015 ve 21.12.2015 tarihlerinde). Yaptıkları öneride en basit bir  şekilde-okul yılı başlangıcında, kreş ve ana-okullardaki çocukların ebeveynlerine, önceden hazırlanmış birer dilekçe formuyla çocukları için Helal gıda seçme hakkı verilmesi ve bu yönde uygulama yapılmasıdır.

Olayın kamuoyuna açıklanmasından sonra 2015 yazında, Bulgaristan milli televizyon kanalarında açıklama yapmak zorunda kalan Hasan Aziz- Böyle bir seye (Helal gıda seçilmesine) izin veremeyiz. çocukların hepsi (Hristyan ve Musluman) aynı yemeyi (domuz dahil) yiyecek.  Ayni yemeyi (domuz dahil) yemezlerse diskriminasyon olur – gibi akıl almaz bir yorum yapmıştı.

Ancak bundan bir yıl sonra gecen Ramazan ayında, buyuk tepki alan Kırcaali belediye baskanı, utanmış olacak ki bu sefer şöyle bir çıkış yaptı: “Kreş ve ana-okullar Helal gıda sunmaya hazırdır, fakat bu güne kadar hiç bir ebeveyn helal gıda dilekçesi vermemiştir.”

Orada dur bakalım- Kreş ve ana-okulların müdürlerini sen yonetmiyormusun? Ebeveynler bir yıl önce dilekçe ve önerileri bizzat sana vermişlerdi, daha ne olsun bre Hasan aga?! Sonra sen kendin Türk-Musluman degilmisin, bildimize gore senin kendi cocuklarinda bu kres ve anaokullardan gecti, yani senin hic aklina gelmiyor mu basitce bir uygulama baslatmak- okul yili baslangicinda bu cocuklarin ebeveynlerine, cocugunun beslenme tercihini sormak mesela?!

Herkes biliyor ki, Kırcaali bölgesinde kreş ve anaokul sıkıntısı yaşanmaktadır, hatta bazı veliler çocuklarının kaydı yapılması için yüklü miktarda rüşvet ödedikleri iddiaları da vardır.  Bu nedenden dolayı, birçok veli, helal gıda seçme konusunu, gündeme getirmekten çekinmektedir.

Isin ilginc tarafi, Kircaali belediye baskani, en son bu konuda olumlu gibi gorunen bir aciklama yapmis olmasina ramen, hala domuz etinin savunmasindanvaz gecmemesi, cunku gecen yildan bu yana konu Diskriminasyona Karsi Koruma komisyonuna tasindi ve orada sorumlu taraf olarak yer alan Kircaali belediye baskani ve avukatlari hala domuz etinin bir tur mudafasiniyapmakta ve bu mudafada- totaliter-komunist rejimin 1970li senelerde kreslere getirdigi yururge ve uygulamalar dahi mudafa edilmistir.

Neticede bugunde, Kircaali belediye kres ve anaokullarinda musluman cocuklarin anne ve babasina sormaksizin domuz eti yedirilmeye devam edilmektedir.

Fakat uc hafta once baslayan Ramazan ayiyla beraber, bu “bizim” Kircaali belediye baskani, sasirtici olarak her aksam degisik bir caamide, her aksam degisik bir iftarda hep on saflarda, ve kare kare resimleride bir sonraki gun, tum HOH propaganda medyalarinda! Turklerin yeni siyasi olusumu- DOST partisinnin kurulmasiyla buyuk endiseye kapilan HOHculer, caamilerden cikmaz oldular-hepsi surekli mevlidi seriflerde ve iftarlarda.

Kimbilir belkide kendi secmenlerinin- Turk ve Muslumanlarin, etnik ve dini kimlik sorunlarini anlamislardir gecte olsa- 27yil sonra?! Bunlar surekli bir aldatmaca oyunu oynacak degiller ya… Sonra caamilerde bukadar fazla zaman kalirlarsa, InsAllah aralarindan bazilarida olsa iyi birer Musluman, iyi birer Allahin kulu olur…

Allah Buyuktur!

Mehmet Tevfik

KIRCAALI, 14 HAZIRAN 2017

Cevdet Mustafa

Bu cemat boyle birilerini camiye almamaları gerekir. Bunları camiye aldığınız sürece bu işler çözülmez

Reklamlar