25 yıl aradan sonra Cumartesi günü düzenlenen açılış töreniyle Kırcaali’de Arpezos Kompleksi’nde bulunan Belediye Kapalı Yüzme Havuzu tekrar hizmete açıldı. Avrupa’nın modern spor tesislerinden biri haline gelen kapalı havuzun açılış kurdelesini bizzat Kırcaali Belediye Başkanı Müh. Hasan Azis, Milletvekili Adlen Şefket, Belediye Başkan yardımcıları Müh. Katya Mitovska, Mümün Ali ve Veselina Tihomirova, Belediye Meclis üyeleri ve şehirde sporun emektarları kestiler.

Kırcaali’de bir nevi spor bayramına dönüşen açılış programına yüzlerce çocuk ve genç, spor kulüpleri temsilcileri, müteahhit firma temsilcileri, sutopu hakemleri ve vatandaşlar katıldı.

Kapalı havuzun resmi açılışı için belediye tarafından hazırlanan sürprizlerden biri, 155 x 84 cm ölçülerinde havuz şeklinde devasa bir pastaydı. Törene katılan herkese ikram edilen bu pastadan dolayı en çok mutlu olan çocuklardı.

Kapalı yüzme havuzunun bulunduğu bina, komple onarımından sonra Avrupa’nın modern spor tesislerinden biri haline geldi. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yapılan proje sözleşme beledi, katma değer vergisi (KDV) dahil 1 543 801 leva. Kırcaali Belediyesi ile yapılan proje sözleşme bedeli KDV dahil 451 539,18 leva ve ek sözleşme bedeli 164 318,74 leva. Proje yüklenicisi firma Ustra Holding, yapı denetimini yapan kuruluş LR Konsultanti DZZD’dir.

Kapalı yüzme havuzunun bulunduğu iki katlı spor kompleksinde yetişkinler ve çocuklar için olmak üzere iki havuzdan başka jakuzi, buhar banyosu ve çeşitli sporlar için çok fonksiyonlu spor salonu bulunuyor. Tesis ayrıca ziyaretçiler için kaplıca suyuyla tedavi imkanı sunuyor.

Açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı, 25 yıllık bir aradan sonra olsa bile spor tesisi açılışının gerçekleşebilmesi için Kırcaalilere, antrenörlere, takımlara, şehirde sporun emektarlarına gösterdikleri sabır için teşekkür etti.

Müh. Hasan Azis, ”Kırcaali’nin bu önemli spor tesisinin, şehrimizin bir sonraki büyük spor başarına, geleceğin ulusal, Avrupa ve hatta dünya şampiyonları yetişmesine katkıda bulunacağından eminim. Havuz, tamamen en güncel gereksinimleri ve Avrupa standartlarını karşılamaktadır. Bu tesis sayesinde bundan sonra Bulgaristan’da su sporları ile ilgili olarak Kırcaali hakkında başka bir düzeyde konuşulması lazım” diye ifade etti.

 

 

Kırcaali Haber

Reklamlar