Geçen Pazar günü Arpezos Kuzey Parkının üçüncü aşaması yanındaki Arda Nehri yakınlarındaki su bendi bölgesinde yapılan temizlik çalışmasında Kırcaali Belediye Başkanı Müh. Hasan Azis, Belediye Başkan Vekilleri Mumun Ali, Katya Mitovska, Veselina Tihomirova, Tuncay Şükrü ve Belediye İdaresi temsilcileri de yer aldı.

Vatandaşların yeni parkta dinlenmeden sonra bıraktıkları meyve kompostosu ve komposto tatlısı için kullanılan kavanozlar, çocuk bezleri, araba jantları, plastik şişeler ve başka ilginç atıklardan ibaret düzinelerce çuval çöp toplandı. Karaman Şirketi tarafından temizlik çalışmasının katılımcılarına kampanyanın “Kırcaali-Temiz ve Güzel” şeklindeki sloganının yazılı olduğu tişörtler sağlandı.

15 Nisan 2018 Pazar günü, 22 Nisan Dünya Günü münasebetiyle Kırcaali’de geleneksel bahar temizliği yapıldı. Girişime katılan kuruluşlar arasında görevlilerin binasının etrafındaki alanı temizleyen Ulusal Sigorta Enstitüsü (NOİ), Tren Garı’na giden yolu temizleyen Karaman Şirketi, İda Kompleksi ve şehrin çıkış çevresini temizleyen İdeal Fashion Tekstil Şirketi de bulunuyor.

Temizlik çalışmasına Prostor Parkı’nda çalışan Belediye Meclis üyeleri ve Arpezos Kuzey Parkının üçüncü aşamasında çalışan Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Gençlik Kolları Kırcaali teşkilatı üyeleri de katıldılar.

20’nin üzerinde apartman sakini ve 150’nin üzerinde vatandaş, girişime katılmak için belediyeden çuval ve fidan talebinde bulundu. Girişime ayrıca Otets Paisiy Lisesi, Kliment Ohridski Lisesi, Hristo Botev Dil Lisesi de katıldı. Petko Raçov Slaveykov Lisesi, başka şehir okulları ve meslek liselerinin yanı sıra vatandaşların bir kısmı, bahar temizliğini önümüzdeki cumartesi günü yapacak.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar