Kırcaali Valisi Nikola Çanev ve Kırcaali Bölge Eğitim Müdürü Grozdan Kolev, Kırcaali İlinde özel eğitime ihtiyacı olan çocuklar ve gençlere yönelik “Benim Gözlerimden Avrupa” Çocuk Resim Yarışması’nın katılımcılarını ödüllendirdiler. Öğretmenler ve velilerin huzurunda Çanev, yaratıcılığı ve yetenekleri için yetenekli çocukları tebrik edip onlara teşekkür belgesi ve maddi ödüller sunarak sağlık, neşe ve yaratıcılık alanında nice nice başarılar diledi.

Kırcaali Bölge Kapsayıcı Eğitime Destek Merkezi tarafından Vali’nin himayesinde düzenlenen resim sergisinde 80 eser yer aldı.

Bölge Kapsayıcı Eğitime Destek Merkezi Müdürü Mariyana Georgieva, “Yarışmaya katılan ve çeşitli yeteneklere sahip olduklarını, hayalleri olduğunu ve yeteneklerini sergileme alanına ihtiyaç duyduklarını gösteren tüm öğrencilerimize teşekkür ederim” diye vurguladı.

Ödül töreninden sonra davetliler, özel eğitime ihtiyacı olan çocuklar ve gençlerin fiziksel ve sanatsal becerilerini geliştirdikleri Bölge Kapsayıcı Eğitime Destek Merkezini gezdiler. Genel okullara ve anaokullarına devam eden il genelinde 280 çocukla çalışan merkez, onların okul ortamına adapte olmalarına, yeni bilgi ve becerilere sahip olmalarına ve kişilikleri geliştirmelerine yardımcı olur.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar