Ardino (Eğridere) Vasil Levski Lisesi birinci sınıf öğrencileri, “Bizler Artık Okuma Yazma Biliyoruz” başlığı altında birinci sınıflar için geleneksel Okuma Bayramı Etkinliği gerçekleştirdi. Ardino Belediye Meclis salonunda düzenlenen etkinlikte öğretmenleri Bülbür Ömer, Sevda Kostadinova, Birsen Mustafova ve Stoyanka Traykova’nın yönetiminde minikler, velilere ve öğretmenlerine birinci sınıfta öğrendiklerini gösterdiler. Birinci sınıf öğrencileri, katılımcıları harfler için yazılmış şiirler ve şarkılarla selamladılar.

Vasil Levski Lisesi “Masal Dünyası” Tiyatro Stüdyosu ekibinde yer alan öğrenciler, minikleri “Çocuk” isimli oyunla selamladılar. Kutlama programının özel konukları Filibe Barsa Tiyatrosu ekibinde yer alan kadın oyunculardı. Onlar, minik öğrencileri bilgilerini sergileyen eğlenceli oyunlarla eğlendirdiler.

Vasil Levski Lisesi Müdürü Anika Petrova, selamlama konuşmasında şu ifadeleri kullandı: ”Bugünkü heyecan verici kutlama etkinliğiyle hayatta en önemli ödeviniz olan okumayı yazmayı öğrendiğinizi gösterdiniz. Okuma ve yazma becerisi paha biçilmez bir nimet ve size dünya ve etrafınızdaki çevre ile ilgili sayısız enteresan şeyler keşfetmenize yardımcı olacak”. Müdür, her bir birinci sınıf öğrencisine kitaplar eşliğinde Okuma Yazma Belgesi sundu.

Ardino Belediyesi Eğitim, Kültür ve Spor Daire Başkanı Bahar Recebov, tüm birinci sınıf öğrencilerini hediye ettiği kitapçıklarla sevindirdi.

Miniklerin ebeveynleri, sarf edilen çabalar ve birinci sınıfın sonunda elde edilen başarılı sonuçlardan dolayı öğretmenlere teşekkürlerini ifade ettiler.

Okuma Bayramı Etkinliğinin sonunda veliler, çocuklara dev bir pasta ısmarladılar.

Etkinlikte yer alan konuklar arasında “Slıntse” ve “Breziçka” anaokullarının müdürleri Dimitrina Aleksandrova ve Kıymet Mümün de hazır bulundu.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar