Kırcaali Tarım ve Orman İşletmeleri Meslek Lisesi’nin yenilenen binası bugün düzenlenen resmi törenle hizmete açıldı. Açılış kurdelesini Bölgesel Kalkınma ve Bayındırlık Bakan Yardımcısı Denitsa Nikolova, Kırcaali Valisi Nikola Çanev ve Kırcaali Belediye Başkanı Müh. Hasan Azis birlikte kestiler. Binanın yenileme çalışmaları için 2014-2020 Büyümedeki Bölgeler Operasyonel Programı kapsamında 1,3 milyon leva sağlandı.

Bakan Yardımcısı Denitsa Nikolova, ”Büyümedeki Bölgeler Operasyonel Programı kapsamında 2020 yılına kadar hem meslek liselerinde hem de genel eğitim ve okul öncesi eğitim alanında eğitim ortamının yenilenmesi için 626 milyon leva yatırım yapılmaktadır” diye belirtti.

Bakan Yardımcısı, ”Yaptığımız çalışmalarla eğitim sistemimizde yer alan binaların yüzde 80’ini yenilemeyi başardık” diye vurguladı ve özel okulların donatılması için sağlanan ek fonların ihtiyaçların bir bütünlük içinde karşılanması ve çocukların daha yüksek performans göstermesine etki yarattığını kaydetti.

Kırcaali Belediye Başkanı Müh. Hasan Azis, ”Kırcaali’deki altı meslek liselerinden sadece Tarım ve Orman İşletmeleri Meslek Lisesi belediyeye bağlıdır. Bu meslek lisesi, öğrenme ve pratik faaliyetlere yönelik koşulları modernize etmek ve iyileştirmek için ciddi yatırımların yönlendirildiği şehirdeki ilk lisedir” dedi ve okula sadece Kırcaali ilinden değil, komşu illerden de ilgi gösterilmesini beklediğine dikkat çekti.

Birkaç ay içerisinde binada ısı yalıtımı yapıldı, doğramalar yenilendi ve yeniden çatı su yalıtımı yapıldı. Ayrıca eğitim arabası, eğitim traktörü, bilgisayar donanımı, markalı testere bıçakları, tarayıcılar, dizüstü bilgisayarlar, kereste hacim ölçüm cihazları ve diğer ekipmanlar olmak üzere öğrencilerin mesleki eğitimi için gerekli donanım da sağlandı.

Tarım ve Orman İşletmeleri Meslek Lisesi Müdürü Hristo Petrov, ”Bu eğitim ve öğretim yılında lisede Orman İşletmesi ve Av Çiftliği İşletmesi, İçecek ve Yiyeceklerin Kalite Kontrolü, Tarımsal Ekoloji ve Tarım Makineleri Tamircisi olmak üzere dört bölümde yaklaşık 130 öğrenci eğitim görmektedir” diye bildirdi. Müdür, lisede yaklaşık 70 kişinin bireysel ve gıyabi eğitim şeklinde eğitim gördüklerini belirtti.

 

 

Kırcaali Haber

Reklamlar