Kırcaali Valiliği’nde basına Yunanistan ile ortaklaşa gerçekleştirilen Ortak Turizm Girişimi projesi kapsamında satın alınan internet bağlantısı olan dokunmatik bilgi terminali ve su buharından görüntüler oluşturan bir monitör tanıtıldı. Bu cihazlar Kırcaali bölgesindeki turistik yapıların popülarize edilmesine yardımcı olacak. Valiliğin sahip olduğu çağdaş teknik donanımın yaklaşık 100 000 leva maliyetinde olduğu açıklandı. kircaali-turistik-yerler-modern-teknik-donanimlari

Kırcaali Valiliği’nde proje uzmanı Sıbina Sülükçieva, “Bu monitör, şu ana kadar ekran görüntüsü veren en yeni teknolojik cihaz. Valilikte fuayeye konulan bilgi terminaliyle birlikte Rusya’dan getirildi. Biz bu cihazı genellikle turizm borsaları ve iş forumlarında kullanacağız” diye izah etti. Resim, film ve sunumların görüntülenmesi için mükemmel bir cihaz. Metin dosyaları da görüntülenebilir. Operasyonel sisteme sahip. Görüntüler, ekrana dokunarak meydana geliyor, onların belirginleşmesi için cihazın ardına kara bir tahta koyuluyor. Henüz Valilikte çalışanlar da tüm imkanlarını bilmiyorlar. Monitör elektrik kullanımıyla da çalıştırılabiliyor.

Proje kapsamında Bulgarca ve İngilizce olmak üzere iki dilde turistik rehber ve broşürün de basıldığı bildirildi. Sülükçieva, turistik rehberlerin cep formatında olması sebebiyle bölgede var olan hemen hemen 200 yapıya yer verilemediğini paylaştı. Ayrıca Kırcaali ilinde önemli turistik yapıların resimlerine yer verilen ve arka tarafında onlarla ilgili bilgi sunulan küçük bir coğrafi harita da hazırlandığı ortaya çıktı. Basılan reklam malzemeleri otellere ve turizm acentelerine dağıtılacak.

Projeye göre Yunanistan’daki ortaklar smartphone (akıllı telefon) için dijital rehber uygulamaları hazırlamakla yükümlüdür. Bunun bu yılın sonuna kadar yapılması bekleniyor.

Ortak Turizm Girişimi projesini Kırcaali Valiliği, Haskovo ve Smolyan valilikleri ve Yunanistan’dan Doğu Makedonya ve Trakya Eyaleti ile ortaklaşa gerçekleştiriyor.

Projenin amacı sınır ötesi bölgesinde turizmin geliştirilmesidir.

Haziran ayının sonunda Kırcaali Valiliği’nin şehirde gerçekleştirdiği 1.Modern Sanat Festivali’nin de bu projenin bir bölümü olduğu anlaşıldı.

Proje kapsamında bölgeye davet edilen yabancı gazetecilerin turistik yapılara hayran kalıp harika haber ve makaleler yayınladıkları ortaya çıktı. Bu yazıların tüm ortakların katılımıyla internet üzerinden yapılacak bir reklam kampanyasıyla tanıtılacağı belli oldu.

Ortak Turizm Girişimi projesi kapsamında bölgedeki turistik yapıların tanıtılmasına yönelik beceriler edinmeleri üzere turizm branşından 15 kişinin eğitim göreceği belli oldu.

 

Resmiye Mümin – Kırcaali Haber

Reklamlar