Kırcaali Vali Yardımcısı Leman Ali, Kırcaali bölgesinde Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen gıda yardımı programını sembolik olarak başlattı. Bugün Bulgar Kızılhaç Örgütü (BÇK) Kırcaali İl Örgütü tarafından geçici bir süreliğine oluşturulan 8 gıda dağıtım noktasından 5’inde sosyal yardım almaya ilişkin gereklilere uyan kişilere gıda ürünleri içeren gıda paketleri dağıtımına başlandı. Programdan yaklaşık 9 bin kişi yararlanacak. Onların her birine toplam 16 kg ağırlığında 4’er kutu salça ve bezelye, 2 kutu domates püresi, 7 kutu balık konservesi, 7 paket mercimek, 2 kap arı balı ve 6 paket sade bisküvi verilecek.

Bugünden itibaren Kırcaali, Momçilgrad (Mestanlı), Cebel (Şeyhcuma) ve Çorbaciysko (Çorbacılar) köyünde geçici bir süreliğine oluşturulan gıda dağıtım noktaları hizmete açıldı. Ardino’da (Eğridere) 4 Nisan’da, Çernooçene (Yenipazar) ve Kirkovo’da (Kızılağaç) oluşturulan gıda dağıtım noktaları ise 5 Nisan’da hizmete açılacak. Gıda paketleri 4 Mayıs’a kadar dağıtılacak. Gıda yardımı almaya hak sahiplerine ilişkin listeler Sosyal Yardımlar Ajansı tarafından sağlandı. Gıda paketleri, BÇK gönüllüleri tarafından dağıtılmaktadır. Bu yardım, program tarafından finanse edilen gıda yardımının ikinci dilimidir. İlki dilim, 2017 yılının başında sağlanmıştı.

Vali Yardımcısı Leman Ali, “Programın kapsamının genişlediği dikkati çekiyor. Daha fazla kişinin gıda yardımı alma hakkı var. Bu, devletin düşük gelirli insanlarla ilgili endişesinin kanıtı ve AB dayanışmasının güzel bir örneğidir” diye belirtti.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar