Kırcaali Bölge Müftüsü Beyhan Mehmet Mestanlı İlahiyat Lisesini ziyaret ederek, Öğrencilerle hasbihal etti. Mezun olan öğrencilere, devlet sınavlarında (Maturalalar) da başarılar dileyen müftü, öğrencilerle iftihar ettiğini ifade etti. Okulları “Dil eğitimi merkezine benzeten” Mehmet, dört yılda zahmetsiz dört dil (Bulgarca, Türkçe, Arapça ve İngilizce) öğrenildiğini kaydetti.

mestanli-ilahiyat-lisesiEğitimin önemine de temas eden Müftü, “İlim beşikten mezara kadar öğrenilir, hadisiyle beraber “ Günü – gününe müsavi olan ( eşit olan) ziyandadır” hadisini hatırlattı. Eğitimli ve erdemli yetişen öğrencilere, toplumda sizlere ciddi manada ihtiyaç vardır!, siz toplumun efendilerisiniz, nitekim Peygamberimiz “ Sizin efendiniz- onurlunuz topluma hizmet edenlerinizdir” buyuruyor, dediler.

Motiveli ve azimli çalışmalara dikkat çektiler. Müftüye eşlik eden Recai Yıldız hoca da “ Öğrencilere başarılar diledi, nasihatler etti”. Mezunlara “ Hediyelik kitaplar” arz eden misafirler, Medine Dondurması ikram ederek, Allah’a emanet ettiler, müsaade aldılar.

Okul Müdürü Ahmet Bozov ve yardımcısı Haluk Yıldız bu anlamlı ziyaretten dolayı misafirlere teşekkür ettiler, öğrencilere moral ve motivasyon vesilesi olduğunu ifade ettiler.

Not: Mestanlı İlahiyat Lisesi yönetimi- yıllardır, mezun olacak olan öğrencilere yönelik özel bir hizmet yürütmektedir. Devlet sınavı yapılacak olan derslere ( Maturalar) takviye derslerle ile öğrenciler hazırlanır. Ve yıllardır- öğrenciler büyük başarılarla mezun olurlar.
Önümüzdeki Günlerde 2013-2014 eğitim – öğretim yılı kayıtları başlayacaktır! DUYURULUR.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar