Bugün Kırcaali Belediye Başkanı Müh. Hasan Azis, şehri gayrı resmi ziyarette bulunan Amerika Birleşik Devleti (ABD) Sofya Büyükelçisi Marcie Ries’i makamında kabul etti. kircaali-belediye-bask-abd-buyukelci-ile-gorustu
Yaklaşık 1 saat süren görüşmede Belediye Başkanı Hasan Azis, ABD Büyükelçisi’ne ilçede gerçekleştirilen proje ve yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi. Bölgenin ekonomik gelişimi, sosyal politika, etnik gruplar arasındaki ilişkiler, dini hoşgörü gibi konular üzerine de konuşuldu. Başkan Azis, kardeş olunan ABD’de İndiana Eyaleti’nin Elkhart Belediyesi ile bulunulan temasları paylaştı. İyi ilişkiler sonucunda Elkhart’ta Kırcaali adında bir park olduğunu, Kırcaali’nin ise Bulgar şehirlerinden en çok ABD sembolleri olan şehir olduğunu belirtti. Eski kışlaların olduğu alana kurulan Pentagon Konut Kompleksi’nin bulunduğu George Washington sokağını, 20 yılı aşkın aktif faaliyet sürdüren Amerika Birleşik Devletleri Dostları Derneği’ni örnek verdi.

Ries, amacının iki ülke ve insanları arasındaki çok değerli olan ilişkilerin derinleştirilmesi olduğunu paylaştı. ABD Büyükelçisi, “Bulgarlar ve Amerikanlar birbirine karşı güzel duygular besliyor” diye belirtti.

Görüşmede Makas yolunun açılışı, ekonomik krizin ilçede etkisi de ele alınan diğer konular arasındaydı.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar