Müteahhit seçimi tamamlanınca 31 Ekim 2013 tarihinde Kırcaali’de Kurşun ve Çinko Fabrikası’nın yeni sahibi Harmoni 2012 şirketiyle kazanan Kanadalı SNC Lavalin şirketi arasında Çinko Üretimi Bölümünün tamamen modernleştirilmesi ve yeniden yapılandırılmasına ilişkin sözleşme imzalandı. lavalin-sirketi-kircaalideBu Kırcaali ilinde onlarca yıldan beri yapılan en büyük yatırım olacak. Bununla birçok yeni iş yerleri açılması ve bölgedeki genç profesyoneller için daha fazla fırsatlar yaratılması bekleniyor.

Seçilen SNC Lavalin şirketi, metalürji ve madencilik konusunda uzmanlaşmış, Kanada’daki en büyük mühendislik ve inşaat kuruluşudur. Şirket çinko üretimine ilişkin tesislerin inşası ve modernizasyonu ile ilgili birçok ulusal ve uluslararası projelerde kıskanılacak bir deneyim kazanmıştır.

Somut örnekler olarak 2008 yılında Canadian Zinc Corporation’un siparişi üzere Prairie Creek Madeni Projesi, Northwest Territories, 2011 yılında Xstrata Zinc Canada’nın siparişi üzere Brunswick Smelter Expansion, New Brunswick ve başka gerçekleştirdiği projeler sayılabilir.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar