İnanılmaz bir başarı! Kırcaali ilinin 30 yıl aradan sonra Büyük Erkekler Serbest Güreş Bulgaristan Şampiyonası’nda şampiyonu var. Bu şampiyon, Stremtsi (Göklemezler) Krepost Güreş Spor Kulübü güreşçisi Bayram Şaban’dır. Final maçta Bayram Şaban, Stanka Zlateva’nın yetiştirdiği ve onun adını taşıyan kulüpte oynayan bir güreşçiye galip geldi. 22 yaşında olan Bayram Şaban, halihazırda Stremtsi’de kulübün genç takımının antrenörüdür.

61 kg kategorisinde mücadele eden Bayram Şaban’ın Bulgaristan şampiyonluğuna imza attığı Büyük Erkekler Ferdi Bulgaristan Serbest Güreş Şampiyonası, 16-18 Şubat 2018 tarihlerinde Sliven (İslimye) şehrinde gerçekleştirildi. Şampiyonada Bulgaristan Güreş Federasyonu Onursal Başkanı Valentin Ivanov da hazır bulundu.

Krepost Güreş Kulübü Başkanı Velatin Veli, kulübün büyük erkeklerde yarışan bir yarışmacısının daha olduğunu açıkladı. 65 kg altı kategorisinde mücadele eden Mehmet Mustafa’nın final sıralamada altıncı olduğunu belirtti. Sadece yaptığı antrenmanların yetersiz olmasından dolayı Mehmet Mustafa’nın dereceye giremediği anlaşıldı.

Velatin Veli’nin kulübünde yetiştirdiği Bayram Şaban’a altın madalyasını bizzat kendisinin takdim etme hakkı oldu.

Bu altın madalya, Stremtsi Krepost Güreş Spor Kulübü’nün kazandığı ikinci altın madalyadır. Genç Erkekler Serbest Güreş Bulgaristan Şampiyonası’nda Can Bekir, birinciliği elde ederek, altın madalya kazandı.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar