Lokomotiv Plovdiv ekibi için yarışan Kazanlaklı 35 yaşındaki Miroslav Geşev, tüm pehlivanları yenerek, Kırcaali’deki Kobilyane köyünde geleneksel güreş turnuvasının büyük ödülü olan koçu kazandı. Final maçında Haskovo’dan geçen yılki “Angel Voyvoda” güreş kulübü yarışmacısı Georgi Dimitrov’u tuşla yendi.

Kazanlıklı genç güreşçi ödülünü, Kobilyane (Maşkılı) köyü doğumlu eski Kırcaali Kamu Denetçisi Akif Emin, şenliğin organizasyon komitesi Başkanı Cemal Vatansever ve büyük ödülün sponsoru olan İstanbullu iş insanı Turhan Çatoğlu tarafından aldı.

Üçüncülüğü Plovdiv’den (Fisibe) İvan Deleverski, dördüncülüğü ise Kırcaali’den Georgi İvanov kazandı.

Birinciliği elde eden Geşev, “Turnuva Vratsa’da yapılacak olan Milli Güreş Şampiyonası için harika bir hazırlıktı. Eski arkadaşlarımızla görüşme imkanı bulduk ve asırlık geleneklere de saygı duyduğumuzu gösterdik” dedi. Geşev, 2000 yılında Atina Olimpiyatları’nda bronz madalya sahibi. Birden fazla milli şampiyonluğu elde etmiş, aynı zamanda dünya ve Avrupa şampiyonudur. Dan Kolov ve Nikola Petrov turnuvalarında çok kez şampiyon olmuştur.

Bu yıl 100’den fazla yarışmacı Kobilyane’de düzenlenen güreş turnuvalarına katıldı. Aralarında Stremtsi (Göklemezler) Krepost Spor Kulübü, Asenovgrad’dan Dimitır Kumçev Spor Kulübü, Momçilgrad, Haskovo, Plovdiv ve Stara Zagora’dan (Eski Zağra) yarışmacılar da vardı. Geleneksel olarak güreş turnuvası ilk önce çocuklar arasında yapıldı, daha sonra ise gençler mücadele verdi.

Tüm kazananlara para ödülleri verildi. Yarışmanın başhakemi Krepost Spor Kulübü Başkanı Bayram Şaban oldu.

Güreş turnuvası, 1980 yılında Tahran’daki Dünya Güreş Şampiyonasında 4. sırada yer alan yerel güreşçi Fahri Ahmed (Yenigün) tarafından izlendi.

Kobilyane köyü muhtarı Erhan İzet, maddi desteklerinden dolayı sponsorlara özel teşekkürlerini sundu.

 

Güner Şükrü, Kırcaali Haber

Reklamlar