Önümüzdeki aylarda meteoroloji tahminlerine göre kar yağışları olmayacak. Buna rağmen kış turizm merkezlerinde beklentiler olumlu. Kayak merkezlerinde fakat hava durumunun kaprislerine karşı hazırlıklı olmak için suni kar makinelerine ek yatırımlar yapıldı. Bir başka olumlu haber daha var. Bu kış turistik paketlerin fiyatlarında artış olmayacak. Bunun amacı daha fazla turist çekmektir. Geçen hafta Borovets, Pamporovo ve Bansko’da törenlerle, havai fişeklerle kış sezonunun resmi açılışı yapıldı.

Yıl sonunda her yerden reklamlar geliyor. Erken rezervasyon yapanlar çok uygun fiyata kış tatillerini planladı bile. Ortalama 100-130 levaya bir paket aldılar. Bu pakette geceleme, kahvaltı, akşam yemeği ve gün boyu için teleferik kartı. Tabii burada hangi yeri ve seçtiğiniz ve otelin kategorisi önemli. Borovets’te mesela sezon çok görkemli bir tören ile açıldı. Bu sene suni kar makinelerinin sayısı iki kat artırıldı. Üstelik gece açık pistler olacak. Bansko ise Avrupa’da en çok gelişen kayak merkezidir. Önümüzdeki aylarda Bansko’da 335 suni kar makinesi yerleştirildi.Sezonun açılışı için Bansko’ya kayak şampiyonu ski efsanesi Mark Jirardeli geldi. ‘Bansko’da kayak sürmek harika, kar harika. Ben Avrupa’da böyle mükemmel şartlar sunan başka kayak merkezi tanımıyorum’ dedi. Pamporovo’da da Noel bayramları için çok sayıda turist bekleniyor. Burada 10 Ocak’tan sonra %10 indirim planlanıyor. Yeni sezondan beklentiler nedir , diye soruyoruz Turizm Analiz ve Değerlendirme merkezi müdürü Rumen Draganov’a:

‘2013 -2014 sezonunda kar olmadan da çalışabildiğimizi gösterdik. Yapay kar makineleri sayesinde turizm merkezlerimiz bütün spor programlarını gerçekleştirdi. Bu sene de beklentilerimiz bu yönde. Hatta %5 artış bekliyoruz. Son yıllarda Bulgaristan komşu ülkelere öncelik vermeye başladı. Yakın Balkan pazarlarına yöneldi. Bunlar Yunanistan, Makedonya, Sırbistan, Romanya ve yakında Türkiye. Burada Türk turistler için vize kolaylıkları getirildiğini, sezonda çoklu vize alabileceklerini de hatırlatalım . Büyük Britanya’dan da bu kış daha fazla turist bekliyoruz. Sorun varsa o da Rus ve Ukraynalı turistler ile ilgilidir. Çünkü onlar ekonomik kriz sebebiyle, rublenin çöküşü nedeniyle azaldı. Ama gene de umutluyuz.’

Reklamlar