Ardino’nun (Eğridere) Tırnoslivka (Türkerecek) ve Ahryansko (Erecek) köylerinin sakinleri, Türkiye ve Batı Avrupa’dan gelen göçmenler olmak üzere yüzlerce kişi, “Karaömer Yeri” denilen yerde yapılan geleneksel sağlık ve bereket mevlidine katıldılar.

Başlarında Kırcaali Bölge Müftülüğü İrşat Bölümü Başkanı Sezer Sadulov olmak üzere bölge imamları, Kur’an-ı Kerim tilaveti sundular, Mevlid-i Şerif, sağlık ve bereket duası okudular. Mevlit, yerlilerin ve Türkiye’den gelen göçmenlerin katkılarıyla organize edildi.

Mevlide katılan herkese “Karaömer Yeri”ne yakın Byal İzvor (Akpınar) köyünden usta aşçı Fikret Cila tarafından hazırlanan beş kazan etli pilav ikram edildi. Ardino Belediye Başkanı Resmi Murat ve Belediye Meclis Başkanı Sezgin Bayram mevlit programını teşrifleriyle onurlandırdılar.

Resmi Murat, katılımcılara hitaben selamlama konuşmasında mevlidin organizatörlerini tebrik etti. Resmi Murat, ”Mevlitler, birlik ve beraberliği pekiştiren kültür geleneğimizdir. Mevlitler, ülkenin değişik yerlerinden ve yurt dışından gelen eş dost ve akrabaların bir araya gelmesine vesile oluyor” diye kaydetti.

Tırnoslivka ve Ahryansko köylerinin muhtarları, mevlit merasiminin gerçekleştirilmesine katkıda bulunan tüm komşularına ve göçmenlere içten teşekkürlerini ifade ettiler.

 

Güner Şükrü, Kırcaali Haber

Reklamlar