Edirne Kapıkule Sınır Kapısı’ndan, yurda giriş yapmak isteyen bir yolcunun üzerinde bin 260 kaleşnikof tüfek mermisi ve çantasında 250 adet tabanca mermisi olmak üzere toplam bin 510 adet mermi ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü Gümrük Muhafaza ekipleri, Türkiye‘ye giriş yapmak üzere gelen Bulgar plakalı bir aracı risk kriterleri kapsamında değerlendirerek, X-Ray taramasına sevk etti. Türk uyruklu M.H.K.’nin kullandığı araçta tarama sonucunda şüpheli bir bulguya rastlanmadı.

Söz konusu şahsın şüpheli hareketleri üzerine gümrük muhafaza ekipleri, şahsın üst aranmasının da yapılmasına karar verdi. Yapılan üst aramasında, şahsın vücuduna sarılarak gizlenmiş bir vaziyette bin 260 adet kaleşnikof tüfek mermisi ve çantasında 250 adet tabanca mermisi olmak üzere toplam bin 510 adet mermi bulundu.

Ele geçirilen mermilerin toplam değerinin yaklaşık 18 bin TL olduğu belirlendi. Şahsın yurt içinde ve yurt dışında irtibatlı olduğu kişilerle, örgüt bağlantısı olup olmadığının tespit edilmesi amacıyla olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Gözaltına alınarak EdirneCumhuriyet Başsavcılığı‘na sevk edilen M.H.K., çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Reklamlar