Kapıkule Sınır Kapısı karşısındaki Bulgaristan‘ın Kapitan Andreevo Gümrük Kapısı’nda 10 gümrük görevlisi ve 3 sınır polisi, kaçak sigara dolu TIR’ların geçişlerine rüşvet alarak izin verdikleri iddiasıyla gözaltına alındı.

Bulgaristan basınına yansıyan bilgilere göre, operasyon geçen Pazar günü yapıldı.Türkiye‘den gidecek 2 TIR’da kaçak sigara götürüleceği bilgisi üzerine Bulgar polisi harekete geçti. TIR’ların Türkiye‘den Bulgaristan‘a geçişlerini takip eden polis ekipleri, 10 gümrük memuru ve 3 sınır polisinin, örgütlü olarak aynı vardiyada rüşvet alarak geçişlere izin verdiği tespit edildi. Bunun üzerine geçen Pazar günü gümrüğe operasyon düzenleyen Bulgar polis ekipleri TIR’ları durdururken, 13 memuru gözaltına aldı.

BİLGİ TÜRKİYE‘DEN GİTMİŞ

Filibe Savcılığı’nın yürüttüğü soruşturmada TIR’larda yaklaşık 2 bin karton kaçak sigara ele geçirilirken, gözaltına alınan gümrük ve polis memurları organize suç örgütü kurmakla suçlanıyor. Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov’un operasyonla ilgili yaptığı açıklamasında TIR’ların geçiş yapacağı bilgisinin Türkiye‘den geldiğini ifade ederek şöyle dedi:

“Aynı vardiyada görev yapan gümrük memurları ve sınır polisi organize bir suç örgütü olarak çalışmışlar. Türkiye‘deki arkadaşlarımız bize kamyonların ne zaman sınırdan geçeceği bilgisini verdiler. Bu işin içinde olan kişileri tespit ettik ve kamyonlara da el koyduk. Şu anda Filibe Savcılığı konuyla ilgili çalışma yapıyor.”

Reklamlar