Kuzey ve Doğu Bulgaristan Turkçe Öğretmenleri Derneği’nin ve Kaolinovo Belediyesinin desteği ile Yazla köyü Nikola Yonkov Vaptsarov orta okulunda
21 Şubat – Dünya Anadili Günü kutlanıldı.

“ Ana Dilim Güzel Türkçem” sloganı altında Lyatno Nikola Yonkov Vaptsarov orta okulu, Kliment köyü Georgi Stoykov Rakovski Ortaokulu, Pristoe köyü Hristo Smirnenski Ortaokulu, Kaolinovo şehri Georgi Sava Rakovski Lise okulu, öğrencileri anadillerini güzel bir şekilde ve en önemlisi de sevgiyle öğrendiklerini gösterediler.

Etkinliğe etkisiz ve katkısız kalmayan konukların arasında Ziya Nazif – Kaolinovo Belediye Meclisi başkanı, Neziha Süleyman – Kaolinovo Belediye Eğitim Müdürü, Gülten Mahmut – Belediye Eğitim Görevlisi, Ayşen Özsoy – TC Burgas başkonsolosluğundan, Emine Halil – Kuzey ve Doğu Bulgaristan Turkçe Öğretmenleri Derneği Başkanı, Fikriye Mehmet – Emekli Türkçe Müfettişi ve Kuzey ve Doğu Bulgaristan Turkçe Öğretmenleri Derneği Başkan Yardımcısı, Nevim Tefik – Kliment köyü okul müdürü, Rüziye Halil – Kaolinovo şehri Lise okulu müdür yardımcısı da vardı. Bu günle ilgili duygularını açıklamak ve selamlamak için sözü alan hükümet ve sivil toplum üyeleri, “Dil insanın kimliğidir” düşüncesini vurguladılar.

Programın akışında her okuldan katılan öğrenciler, şiir şöleni, drama, şarkılar, danslar ve atasözleri ile konukları coşturdular.

Öğrenciler, güçlü bir sesle: Biz sevmeyi biliyoruz, bizde insan sevgisi, vatan sevgisi var dediler. Şiddete ve zülme karşı olduklarını beyan ettiler. Her günü hediye ve Bayram olarak kabul ediyorlar! Çünkü onların dokusu sevgidir!

Hayat bayram olsa şarkısı eşliginde güzel bir koreografi ile vatan çizelgeleri içinde, milli bayrağınin üzerine « Güzel Türkçem » yazarak programını tamamladılar.

Öğrencilere ve konuklara bu duyguyu, coşkuyu yaşattılkarı için Sevil Arif, Naciye Recep, Ruziye Halil, kahraman öğretmenler ayakta alkışlandı.

Ayrıca, bu Dil Bayramı ‘nı kutlama imkanı sağlayan Lyatno okul müdürü, saygıdeğer Genka Velinova ve okul ekibine de sonsuz teşekkürler edildi.

Kaolinovo Belediyesi öğrencilere teşfik ödülleri takdim etti. Tekrar türkçeyle buluşmak üzere dileği ile etkinlik son buldu.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar